Sommaren

är i antågande, även om det lär dröja ett tag till. Håller på att planera uteplatsen just nu, vi rev ju upp trädäcket förra sommaren och beslutade att inte lägga tillbaka det, eftersom vi huserat halva kvarterets råttebo därunder.......
Nu lutar det åt att vi gjuter en sula för att så småningom fixa till helt uterum. Måste dock fixa en del med bygglov och sådär först, och även ett o annat spadtag innan gjutning påbörjas.

Comeback....

JIPPI!!! IGÅNG IGEN!
Körde första riktiga passet på två veckor i går kväll, gick helt OK, hade planerat att köra 6*1000 m, i 4 minuters tempo (15 sek. långsammare än sist) och 2 minuters vila (30 sek. längre än sist), detta ansåg jag som förhållandevis lugnt. Nu blev det inte så, utan vi körde i stället 10 km med inslag av fartlek, 5 st ökningar á en minut, och skall sanningen fram så var detta nog bättre för en kropp som varit förkyld ett par veckor.
Den kommande veckans träning och utfallet av den blir avgörande för målsättningen på GBG varvet. Innan förkylningen så hade jag förhoppningar om att ligga på ungefär samma tid som förra året, men just nu vet jag inte.

Påskfirande

Några extra dagars ledigt, är skönt! Men icke rast och ingen ro, fullt upp hela helgen, torsdag och fredgs tillbringades hos min syster och hennes sambo, med att hjälpa dem i deras hus. 
Påskafton innebar en runda i Ystads affärer och några nya kläder, har börjat rengöring och reparation av Ellens cykel och den måste bli klar innan skolan börjar på tisdag.
På lördags kvällen var det påskfest hos Stefan och Linda, ett par goda slank ner, förkylningen satte dock stopp för något större firande, trevlig kväll hade vi !! Tack för mat o dryck familjen Mattisson.
Nu fortsätter helgen med att hjälpa föräldrarna med fixnde i deras nya hus innan flytten går dit. 

Förkylning

Förra veckan hade jag funderingar om jag skulle springa Heleneholms marathon eller ej, var lite rädd för att dra på förkylning framöver, beslutet blev ganska enkelt till slut, eftersom förkylningen kom ändå.

Började med halsont i fredags, mera förkyld på lördagen, för att på söndagen inge förhoppning om att den var på återgående, men se där bedrog jag mig, istället blev det värre i början på veckan tisdag och onsdag var jag ordentligt förkyld, borde kanske legat nerbäddad, men lite tjurskallig är man väl och jag har jobbat på som vanligt..... Har fortfarande kraftig hosta, men det känns som krafterna börjar återvända!

Så nu blir det till att koppla av lite i helgen, även om det blir en del arbete nu också, så är det av det mera privata slaget och kan göras efter hand.

Glad Påsk!

kuta eller ej

under tisdagen blev det dubbla träningspass, en lugn joggingtur på morgonen som var ack så jobbig, var länge sedan det var så tungt, under/efter passet var jag helt säker på att det inte skulle bli någon start i Heleneholms maran på lördag.
På kvällen var det tid för löpning i backe, minst 6*300 m gärna flera. Efter de 3 första så släppte det påtagligt, gick mycket lättare än tidigare och mycket lättare än på morgonen trots backen och ett högre tempo??? Totalt blev det 10 st repetioner, sedan var jag trött i låren, men ändå en härlig känsla.

Blir inte klok på hur kroppen reagerar, ibland uppträder den helt annorlunda än förväntat.
Är nu återigen villrådig till hur jag skall göra på lördag, vore JÄTTE kul att starta, men kanske inte så smart att kuta 42 km när jag egentligen inte är upp tillräckliga distanser........får nog fundera ett litet litet tag till.

Passerat

35 års gränsen har jag nu lyckats med.....men det känns inte som det är någon skillnad mot tidigare!!

Går just nu och funderar på om jag skall ta och kuta Heleneholms marathon till helgen, är egentligen inte tillräckligt tränad, men som ett bättre organiserat träningspass kanske?
Kommentarer tack.