Längsta och sista

löppasset på länge. Idag blev det drygt 15 km som avklarades löpandes på allt bättre gång och cykelstigar. I takt med att underlaget blir bättre ökar farten också, sakta men säkert. Glädjande är också att pulsnivån var lägre än på länge!
Fortsatt hårt arbete framöver, får nog även sikta på att gå ner 3-4 kg som julgottet har lagt till på denna kroppen
Gott Nytt År!

Summering

av året, börjar närma sig.
Kan konstatera att första halvan av 2010 var mycket bra träningsmässigt, följde ett bra upplägg inför Göteborgsvarvet, sommaren var också helt ok men sedan hände något. I början på september gick allt i stå, fick problem med efterhängsen förkylning som inte ville bryta ut, vilket i sin tur gav sporadisk träning fram till slutet på november och när jag väl var kurrant kom snön, ovanligt tidigt för sydsverige och dessutom att det stannade kvar.
Så sista månaden på året har det blivit träning men inga långdistans och ej heller några kvalitets pass, så får det bli till andra hälften på januari då jag skall ha byggt upp en bra grund igen, med några veckor på 4-5 mil, sedan blir det att på nytt börja öka både distans och kvalitet.
Summeringen på året blir väl typ strax under 210 löpta mil, förra året var det ca. 15 mil mera. Ingen stor skillnad men om man tar vårens stora mängd i förhållande till det hela så kan jag konstatera att just nu är formen precis lika dålig som den känns.
Dagens pass blev en kall mil på morgon kvisten, har förhoppningar om att kunna avsluta året med 15 km löpning på nyårsafton!

Träningsverk

efter gårdagen som tillbringades i utförsbacken. Nåja så mycket utför som det nu går att frambringa i dessa sydliga delar av landet.
Vallåsen var målet för dagen och det kan väl sägas att en dag räcker där, 2-3 dagar skulle nog bli för mycket, långa köer till liften och därtill inte så långa backar. Men en bra genomkörare inför stundande resa till Kläppen.
Inledde onsdagen med en mils löpning på moddiga och hala cykelstigar, fortsatt krampaktig löpning blir de ju av detta underlag. Men å andra sidan har jag inga större förväntningar inför varje pass, inte mer än att ta sig runt helskinnad ;-)

Julmaten

skulle arbetas bort, ja det var då tanken iaf. Men underlaget som fortfarande består av allt från packad och halt snötäcke till flera decimeter snö inger inte mycket möjligheter till någon vidare bra träning, nåväl 12 km blev det och tror minsann jag lyckades sätta nytt rekord i långsamhet. Men runt kom jag och det utan någon vurpa. Stort tack till Daniel som fick mig med ut på dagens tur.

Robert Gustafsson

på datorn och 25 km på motionscykeln. En kombination som fungerade idag. Vädret gör det omöjligt, nåja inget är väl omöjligt med kraftig vind och 10-20 cm nysnö gör det inte överdrivet kul att ge sig ut på en löparrunda idag. Detta fick bli alternativet idag.
Nu är jag värd en julöl eller två!

Då ökar vi

ja inte farten men väl distansen. Idag blev det 12 km pulsnde. Försiktigt får det vara, bitvis halt på den packade snön, och bitvis riktigt tungt när det är mera mjukt i underlaget. Men någonstans inbillar jag mig att det jag kommer gå stärkt ur denna vinterträning och rent mentalt lär ett pass i kortbyxor och 20 grader varmt inte vara några problem jämfört med dessa pass

Ännu

ett härdande pass ;-) På något annat sätt kan väl knappast löppassen i -7 grader, och massor av snö betraktas. Det är ju nu som grunden för nästa års toppform skall läggas. Någon kvalitets träning har det inte varit, hmm låt mig tänka efter, det måste ju vara typ ett kvartal sedan. Förkylningar i omgångar gjorde ju hösten till ett fiasko i träningsdagboken :-( .
Men det är nu som jag påbörjar revanschen även om det måste medges att det e tungt o ge sig ut. Nu har jag hunnit hyfsat långt, milpassen flyter på ganska bra så det börjar bli tid att förlänga det, får nog bli 12 km vid nästa tillfälle och kanske 15 km några dagar därefter.
Ett par veckor med ett pass som ökats till 15 km före det att jag börjar lägga in fartträningen, hur det nu skall gå till på detta underlaget?

Snöpuls

är bättre än ishalka. Okej låt vara att det är tyngre och springa i men risken för olyckor är betydligt lägre. Vaknade tidigt för att vara lördagsmorgon och passade på att njuta av frisk luft i en timme. Mötte en del andra morgonpigga personer, men inga som var lika galen som en annan och sprang. Nej merparten av de övriga höll till i traktorer och försökte få undan snön :-)

Ännu

ett halkpass, dock något bättre än häromdagen. Idag klarade jag mig från att syna marken! Underlaget måste varit något bättre då tiden var betydligt bättre, dock inga höjdare ändå. Men underlag och blodgivning kan väl vara hyfsad orsak.
Men nu blir det bättre o bättre dag för dag :-)

Skridsko

hade nog varit lämpligare än löparskor på morgonens milrunda. Efter helgens blidväder hade temperaturen sjunkit mot -10, och som inte det var nog hade det bestämt sig för att blåsa också. Men skam den som ger sig, försökte ta det så försiktigt som det bara gick, svart is, synlig is och snö som pånytt hade frusit. Med andra ord hyfsat dåligt underlag. Trots försiktigheten så lyckades jag med bedriften att gå omkull en gång.
Börjar misstänka att största risken o dratta omkull är då man skiftar löpriktning eller mellan olika vägar/stigar, det är där underlaget är absolut sämst.
Fallet var "kontrollerat" eller kanske det var ren tur men hur som helst så  blev det inga blessyrer.
Runt tog jag mig men satte någon form av rekord i långsamlöpning. Knappt 61 minuter på milen. Hyfsat svårt och förstå hur det för drygt 3 månader sedan gick 30% snabbare. Hur som helst så när så om 3 månader till bör formen vara på väg. Eller?

Segertåget fortsätter

ja inte för mig men väl för mitt kära Rögle! idag lyssnade jag på ännu en segermatch under tiden som det avverkades knappt 23 km på motionscykeln. Denna normalt riktigt tråkiga motionsform blev till ett sant nöje och tiden flöt på och vips var de 45 minuterna avklarade!

Slask

blir det när vi den senaste veckan kunnat lägga decimeter efter decimeter i snötäcket och det sedan vips på traditionellt skånskt vis vänder och kryper över noll graders sträcket. Är bara så värdelöst, först all denna underbart vackra snön, tycker om vintern, men när det blir som det ofta är här så är det tråkigt.
Dagens pass flöt om uttrycket tillåts i sammanhanget på längs cykelstigar som iof var plogade men där smätsnö gjorde det kallt och blött om fötterna.
Usch för dylika pass, hoppas det blir riktig vinter illa kvickt och den kan hålla i sig framöver, inte tre månader med ömsom kallt och snö och vips tö. Går fetbort.
Just det, en mil blev det innan fötterna gav upp och ville in i värmen.

Nysnö

som täckte skorna, kunde inte stoppa oss idag. Skall nog tacka Daniel för att jag tog mig i kragen och gav mig ut idag. Var nog han som var den drivande för att vi skulle ge oss ut idag. Blev av naturliga skäl inte några intervaller idag, men tror nog att pulsandet i nysnön var lika givande :-)
10 km i ett riktigt lågt tempo, men vad gör väl det om 100 år?
Så vackert det är med vintern, en fröjd för skälen att ge sig ut och njuta av den vackra naturen.
Till på köpet så hade de varit duktiga och skotta på gamla regementsområdet så pass bra att snön blev hårt packad, och gissa vad, jodå halt blev det - och undertecknad lyckades med en vurpa dessbättre utan några följder!

Friskt

och härligt var tisdagens milpass. Sju grader kallt och packad snö som underlag, riktigt härligt väder för en löptur. Naturligtvis gick det inte att köra någon speciell kvalitetsträning men väl ett pulsande och njutfullt pass! Att glida fram över den gnistrande och stundtals knakande snön var riktigt härligt.