v. 44

Måndag:
Avvek idag från mitt vanliga schema, tyckte det var läge för att skippa det normala milpasset idag, eftersom det var tävling igår. I stället blev det ett styrkepass, kändes att det var drygt en vecka sedan sist men likväl så är det nog tid att öka på det ytterliggare något.
Blev också en runda på löplabbet idag, nya skor inhandlades så nu skall höstens och vinterns träning vara "räddad".

Tisdag:
Morgonlöpning och invigning av de ny skorna, inga problem med skoskav eller så, de satt som gjutna från början, ruskigt gott med nya skor, det nog först nu man märker hur utslitna de gamla var. 10 km runta backaskolan på 51minuter och 30 sekunder.

Onsdag:
Upp å hoppa, just det, hoppa rep var det, samma visa 100 st varv med repet, börjar få till hyrsad teknik nu, håller till i lilla hobbyrummet för att inte väcka övriga familjen när tränar så där tidigt på morgon. Nu börjar det flyta på riktigt bra så idag var det tid att öka på antalet repetitioner.
2*20 +2*15 situps och armhävningar, avslutningsvis 10 st utfallssteg.

Torsdag:
Intervaller och bra flyt, tog det dock något lugnare än normalt eftersom söndagens tävling satt kvar i benen. Fick dessutom pokalen från lagsegern, undrar vart den skall hamna, i garderoben, på hyllan eller vart?
Förutom uppvärmning och nerjogg så var det 5*1000 m som gällde idag:
3,56
3,53
3,56
3,54
3,52

Lördag:
Långdistans 20, lite kluven känsla, väldigt avkopplande pass, men ganska segt samtidigt, kanske beror det på ett par timmar för lite sömn, blev endast drygt 5 timmar i natt. Hur som helst ut strax före klockan sex i morse, en runda sedan ut i skogen och några varv där och hemmåt sedan. Snabb frukost och dusch, iväg med Joel till badet, därefter direkt till en timmes fotboll med honom.
Hemkommen därifrån så städning i de allmänna rabatterna, sedan iväg på kalas. En hyfsat hektisk dag .

Söndag:
Idag var vi i skogen med Joels dagis och en del övriga barn och deras föräldrar. En del lekar var fixade, bl a. dragkamp, och då far naturligtvis tävlingsinstinkten i en......ett stadigt tag med repet runt höger arm, problemet var bara att det inte var sträckt, utan när de bakom mig börjar dra så snärtar repet till runt min arm och handled, har nu hyfsat ont samt något svullen. Får nog bli att strunta i hopprep och armhävningar ett tag framöver.

v. 43

Denna vecka har det inte blivit mycket att rapportera på träningsfronten. Haft lite småkänningar av förkylning hela veckan, så det i kombination med tävling på söndag har gjort att jag ställt in några pass. Men idag fredag blev det ett kortare pass för att få igång kroppen inför den stundande tävlingen i Yddinge.

Fredag:
Började med uppvärmning i 2,5 km, sedan 5*200 m intervaller för att få fart i kroppen men inte så långt för att benen skall vara hyfsat fräscha på söndag.
0,37
0,37
0,37
0,39
0,37
Jämt och behagligt.
Sedan blev det en kort distans om 2,5 km för att finna ett tempo som skall kunna fungera i tävlingen, 9 minuter och 45 sekunder blev det, får nog dra ner något på den farten för att orka hålla i 12 km.
Avslutade med 2,5 km nerjogg.

Söndag:
Tävling i underbara Bokskogen, 12 km Yddingelopp. Ett hyfsat kuperat terränglopp i underbara förutsättningar, torrt underlag och solsken. Var inför start något usäker på formen, efter en ganska strulig höst med tendenser till överträning och lite skade känningar i häl och vad till följd av detsamma. Sedan förkylningar och blodgivning som hindrat regelbunden fartträning. Men tydligen har jag fått upp en skaplig lägsta nivå detta år och siktade på att hålla 4.15 min/km, riktigt så fort gick det nu inte, det blev ett snitt på 4.21 min/km, troligen mest beroende på att jag inte hade någon riktigt bra känsla för hur fort det gick, men även i viss mån i kombination med att jag inte vågade trycka på mer, av rädsla för att gå i väggen i någon av backarna där finns.
Placering 31 av drygt 400 startande i motionsklassen.
Troligen vann vi även lagtävlingen, var dock ej kvar till prisutdelningen, men det mesta tyder på att så var fallet.

V. 42

Måndag:
Somnade väldigt tidigt söndagkväll och vaknade pigg o utvilad. Vanliga 10 km fördelat på cykelstigar runt Backaskolan. Något lättare idag och tendenser till bättre känsla. Rundan avverkades på drygt 51 minuter.

Tisdag:
Dax för styrkepass var det denna morgon, börjar få in rutin på dessa pass nu.
100 varv med hopprepet
4*15 situps och armhävningar
avslutade med 10 st utfallssteg.

Onsdag:
Upp o hoppa, kände mig ganska pigg i morse igen!! Nu är nog alla "sviter" efter senaste blodgivningen över. 10 km morgonbackar även idag, mötte faktiskt några som var ute och promenerade och en annan galen löpare som var ute på en tidig runda idag med. Dagens runda tog ungefär som i måndags och det är väl där som dessa rundor bör ligga, när det är träning vid den tiden på dygnet.

Torsdag:
Skulle vara hemmavid och arbeta idag och kunde därför unna mig att sova en halvtimme längre, och vaknade 10 minuter före det att klockan skulle starta, och tur var väl det för jag hade glömt att sätta igång väckaren.
Körde idag samma pass som i tisdagsmorse och det får nog bli några till innan jag ökar på antalet reps.
På kvällen var det så tid för intervaller pass och det var nog första gången på snart ett par månader som det kändes bra igen, så förmodligen är formen på väg till baka. Är dock inte riktigt nere i de tider som jag hade i slutet på augsti, d vs. före formsvackan började.
Idag körde vi 10*500 m och tempot varierade lite, ett par av repetitionerna på slutet släppte jag medvetet lite på tempot eftersom det var ett tag sedan jag hade bra flyt genom hela passet. Men sista intervallen kändes så lätt att jag tryckte på där igen.
Splitttider
1,52
1,51
1,50
1,48
1,47
1,48
1,46
1,52
1,51
1,44.

Lördag:
Inget LD pass denna lördag heller, det sparar jag tills i morgon bitti. Istället blev det ett styrkepass i hallen.
200 varv med hopprep
4*15 situps och armhävningar.
10 st utfallssteg.
Känns som det börjar bli tid att öka antalet repetitioner, men funderar på att avvakta med den ökningen tills efter loppet i Yddingen nästa helg.

Söndag:
Kände inte alls för att ge mig ut i morse, men hade ju vaknat så det var bara å byta om och ge sig iväg. Strax efter kl. 7 var jag igång, och det blev att springa ut till skogen och ta en runda på milslingan där, ganska mycket folk i rörelse denna söndagsmorgon i skogen. Totalt blev det 20 km idag och strax under 1 timme 43 minuter, ett behagligt träningstempo.

v. 41

Måndag:
Mörkt och tråkigt ute på morgonen, men väl ute så ganska härlig morgon att ge sig ut och springa i, stjärnklart och vackert. 10 km på min vanliga morgonslinga, d vs. 3 varv på gång, cykel och småvägar runt backa skolan. Drygt 53 minuter tog det idag. Formen är fortfarande en bit bort, även om det kändes något lite lättare i dag än förra veckan.
Nu blir det att tillbringa arbetsdagen med lite utbildningsdokument.

Tisdag:
Nu börjar jag komma in i det, även med kortare styrkepass på morgonen. Idag blev det 100 armhävningar, 2*20 armhävningar och situps, avslutade med 10 st utfallssteg.
Sitter nu vid datorn tillsammans med

Onsdag:
Är i Eskilstuna på möte med jobbet. Körde intervaller vid Årby stugan, fortfarande är inte kroppen helt med på noterna. Dagens pass skulle vara 8*600 meter, eftersom det inte var uppmätt bana så är jag inte riktigt säker på om sträckan är helt korrekt, men det spelar egentligen inte så stor roll.
Tiderna blev
2.12
2.20
2.22
2.22
2.22
2.24
2.22
2.25
Ganska jämnt förutom den första och sista. Sträckan var kuperad så den varannan vart med utförslöpa och nästa var något stigande.
Med uppvärmning och ner jogg blev det ca. 10 km idag.

Torsdag:
Lite styrketræning på hotellrummet på morgonkvisten.
100 varv med hopprepet
3*15 situps och armhævningar
10 st utfallssteg
Kændes bra trots gårdagens intervallpass.

Lördag:
Kände inte för morgontur denna lördag då jag kom lite halvsent i går kväll efter några dagars tjänsteresa, helgens LD pass får vänta till söndag.
Dock blev det lite styrekträning mot kväll till.
200 varv med hopprepet
4*15 situps och armhävningar
10 st utfallssteg.

Söndag:
Vaknade kl. 6, efter lite morgonbestyr, banan och ett par glas vatten bar det iväg, vilken underbar morgon, hög luft, soluppgång och vindstilla, underbart att springa en runda denna morgon.
Det blev 20 km på ca. 104 minuter, utan nämnvärd ansträngning, så förhoppningsvis är svackan över för denna gång, nu gäller det bara att få lite fart i kroppen inför Yddingenrunt om två veckor.

V. 40

Måndag:
Efter uppehåll på drygt en vecka pga. skadekänningar i fot och förkylning, så började jag med lätt löpning i slutet på förra veckan då vi var på Lalandia, fredag blev det knappt 6 km och på lördagen 10 km.
Nu idag måndag så körde jag mitt vanliga 10 km pass på morgonen med inslag av backar. Kändes hyfsat även om det inte var helt på topp.

Tisdag:
Skall försöka köra lite styrka hemmavid och i morse inledde jag med hopprep och 2*15 situps resp. armhävningar avslutade med 10 st utfallssteg. Skall ökas på gradvis under hösten.

Onsdag:
Vanliga morgonrundan på 10 km. Ganska tungt även idag, inga känningar av den onda foten från förra veckan.

Torsdag:
Ny morgon med hopprep, situps, armhävningar och lite utfallssteg. Men oj vad man snabbt får upp pulsen när man hoppar rep.
Torsdag kväll, som vanligt är det intervallträning som gäller denna kväll, ganska länge sedan jag körde ett ordentligt pass. Detta märktes också i form av extremt dåliga tider och taskig känsla.
Vi körde 6*800 m tiderna varierade mellan 3.01 och 3.16 mycket dåligt..... totalt med uppvärmning och nerjogg ca. 1 mil denna kväll. Nog ganska sliten för övrigt då jag somnade direkt när jag skulle natta lillkillen där hemma.

Lördag:
Långpass i tidig morgonstund upp vid 5.30 två glas vatten och en banan senare iväg. Eftersom det var några veckor sedan det begav sig med långpass senast blev det något kortare än vanligt. Efter 18 km var jag hemma igen och en snabb dusch sedan iväg med Joel till badhuset och hans sim/bad & lek.

Söndag:
Arbete hemmavid, fixa lister m.m till det nyligen inglasade uterummet.
Kort styrkepass hanns också med.
100 varv med hopprepet.
2*20 situps och armhävning
1*10 utfallssteg.
Kändes betydligt bättre än tidigare i veckan. Återstår att se om det beror på att dagens träning skedde på lite vaknare tid, eller om kroppen börjar komma igång igen.