Förkyld

Egentligen inte oväntat att den skulle drabba en, men inget kul ändå...Har i princip gått hela våren utan någon förkylning och träningen har flytit på mycket bra...nu får det bli några dagars vila.
Denna helgen är jag iväg med jobbet på års möte för kunder och deras riksförbund och i början på veckan som kommer är det säljmöte på jobb så det är nog vid rätt tillfälle som förkylingen dyker upp. Hade ju inte haft så mycket tid över för träning ändå just nu.


Influensa

är det nog som Joel har införskaffat...Idag hade vi planerat för en kul dag, under tiden som hans mamma och systrar inhandlar kläder, av detta blir det inte mycket mer än vila tillsammans i TV soffan. Tidigare visade termometern på 40 grader!! och han verkade näst intill oberörd, en annan hade legat fullständigt utslagen.

mitt första mobila inlägg

DSC00037.JPG
mitt första mobila inlägg.
Tillägg: Fungerade ju riktigt bra, även om bilden inte är dagsfärsk. Framöver kan det bli mer av mobilbloggandet!

Långdistans

Denna veckas långpass fick förläggas till söndagen för att få helgen att fungera. Sambon och flickorna skulle idag iväg för att inhandla kläder inför stundande konfirmation och lillkillen är sjuk ....därför blev det inte tid till Nautilus idag, de öppnar ju inte förrän närmare lunch....drog istället iväg på 25 km pass med start vid 7 snåret, hade planerat att springa hemifrån och ta en runda runt Ystad, för att komma ut till milspåret och sedan hemåt, dock så var blåsten och regnet mycket närvarande så det fick bli bilen ut till slingan i stället och dra några varv där istället.

Igår blev det 5 km på löpbandet följt av ca. 30 minuter styrketräning, ganska skönt var nästan 2 veckor sedan förra gången.

Nu är det bara å hoppas att Joels feber inte smittar av sig på oss andra. 

Österlenloppet

Inga förhoppningar alls, startade mest för att det var en kul grej, 2 killar anordnade loppet som ett skolprojekt.
Är för närvarande inne i en ganska hård träningsperiod, och benen bör inte vara överdrivet pigga. 115 startande fördelat på ungdom 1,5 km, gång 3 km och motion 6 km, skulle tro att hälften deltog i 6 km loppet. Försökte öppna i eget tempo och inte följa någon annan. Efter ett par hundra meter var det 3 killar som drog ifrån och jag beslöt att inte följa, då låg jag i täten av nästa klunga, som vi var minst 3 st i (hade ingen riktig koll bakåt). Efter 600 m går en kompis upp jämnsides och jag trodde han skulle ta över taktpinnen, men tji fick jag, han visade sig bara, sedan såg jag inte till honom mer under loppet. Den andra killen som låg bakom, fortsatte att hänga på, dock noterade jag att han hade något svårt att hänga på, dessutom noterade jag att en av killarna som dragit ifrån inledningsvis började släpa efter och detta gav mig nya krafter. Vid knappt 2 km släpper killen som jag har i släptåg och några hundra meter till så är jag i kapp framförvarande som släppt tät duon. När jag når honom ligger jag bakom/jämnsides en kort stund, mest för att visa att jag kommit i kapp, märker ganska snart att han inte försöker skaka av mig, och därför trampar jag på, och får direkt några meter, avståndet fortsätter att öka, och vid varvning syns han inte till längre, ej heller finns det en chans att nå framför varande duo, utan hela andra varvet är det bara att bevaka placeringen och försöka få en skaplig tid och göra gångarna uppmärksamma på att det komemr löpare bakifrån. Har inga problem med trötthet utan har disponerat krafterna väl och kan gå i mål på 23:06, en tid som jag är mycket nöjd med, trodde inte jag skulle ha en chans att gå under 24 minuter.

Dj--la bilister

Fredag 9 mars
Långdistans, 25 avklarades idag, är glad att jag överlevde passet!!
Efter dryga milen så kommer det en idiot och kör om bilar som passerar mig just då, så jag får en bil som kommer bakifrån på min väghalva, och backspegeln var nog inte mer än 2 decimeter från armen min, förbannad blir jag och utan att tänka ger jag honom fingret och nog f-n stannar han!! Naturligtvis så frågar jag hur f-n han kör, och om han inte såg mig, döm om min förvåning när jag får en utskällning för att jag gett honom fingret!!
Jag ber honom i ett nu ganska lugnt och sansad samtalston att vänligen tuta nästa gång han är på väg att köra om samtidigt som han passerar någon. Nädå det skall man inte göra för då kan man bli rädd....ja naturligtvis skall det väl inte tutas just vid passagen utan en stund dessförinnan, tyckte jag iaf, men det tyckte nog inte föraren.
Under resten av passet är det inte fler som behagar köra om samtidigt som de passerar mig bakifrån, tack och lov.
Bestämmer även mig för att räkna ev. bilar som jag i stället möter och inte försöker ta ut avstånd, alla sköter sig och går över på andra väghalvan, underbart skönt med denna respekt!
Men idioten som kom bakifrån tyckte inte att något avstånd behövdes, fy f-n för respektlösa människor

Beard

ZZ Top till Öja krog den 3 juli!
Vilken höjdare, skall bli hur kul som helst att se dessa gamla legendarer!

Söndag

som inleddes med några timmar framför TV´n och vasaloppet, började faktiskt bli sugen på att själv åka igen, det är ju några år sedan nu...får se om jag kan bli kvitt känslan eller om jag anmäler mig, det gäller ju att vara ute i god tid, slutet på april sedan är det nog för sent om man skall åka nästa år.