Morgonlöpning


Löpning blev det idag

istället. Faktiskt det längsta sedan Växjö maran, avklarades 15 km idag helt underbart härligt, passade också på att köra lite styrka efteråt, 3*15 med situps och armhävningar, nu efteråt känns kroppen så där härligt go som den bara kan göra efter ett härligt pass.
Skönt längtar redan till nästa.

Helgarbete

vart det idag, är som skyltsöndag i morgon och då har våran klubb YIF friidrott julmarknad, och idag var det att ställa iordning inför detsamma, ganska snabbt fixat faktiskt, var några som gjorde stabila insatser och allt flöt på bra, efter dryga 2 timmar var det färdigt, skall rivas igen söndag kväll, misstänker att det går ännu snabbare då....
Hade egentligen tänkt mig ett löppass också idag, men iordningställande av advents prylar hemma vid tillsammans med fördiggens åtagande gjorde att tiden blev knapp. Blev i stället en timme på cykeln hemma i Tv rummet tillsammans med Joel tittandes på film!

Ganska praktiskt faktiskt, träning och social samtidgt!

Intervallkväll

som vanligt är om torsdagarna....idag var inget undantag och jag tänkte försöka mig på några lätta sådana, sagt och gjort vi inledde med 500 m som klarades av på hyggliga 2.08 faktiskt något snabbare än planerat, otroligt svårt att springa sakta :)
Fortsatte med 1000 m som gick på 4.25 hyfsat ok det också, noterbart var ju att pulsen stack iväg snabbt upp men återhämtade sig också ganska enkelt.
Värre var dock att jag kände mer i hälsenan än på länge, detta så fort jag försökte springa med lite fart, ja ja jag vet att det är fler veckor kvar av rehaben men ändå....

Avslutade kvällen med att anmäla mig till Stockholm Marathon så visst finns det hopp om en framtid, även om det ser mörkt ut ljust nu.

Äntligen

några positiva tecken, har de senaste passen märkt tendenser mot att det skulle vara på gång, och idag var nog det definitiva tecknet!!
Körde ett pass på motioncykeln hemma i TV rummet, och pulsen var markant lägre än för någon vecka sedan, typ 15 slag lägre och farten någon sekund högre dessutom, skönt att det har börjat släppa lite nu. 
Dock fortsatt viktigt att skynda långsamt, hälen skall ju också rehebiliteras färdigt, men det hindrar ju inte att jag kan börja köra något hårde på motionscykeln samt när vädret tillåter även några vändor på rullskidorna.

1 timme dobidoo

på motionscykeln, lite lagom motstånd, inte allt för tungt men likväl en hyfsad genomkörare. Hoppas på ett par pass till under helgen, vädret får avgöra vad det blir, förhoppningsvis ett löppass och en säsongspremiär på rullskidorna.

forsatt stiltje

känns det iaf som. Tvingar mig att ta det lugnt, även om jag idag tyckte mig känna tendenser till att det äntligen är på väg åt rätt håll!!
Hälsenan fortsatte att göra ont men på något sätt känns det som smärtan har förändrats något, plågar inte på samma sätt längre, är nog högre upp i vaden nu, undrar om den har för avsikt att klättra genom hela kroppen? Hade ju varit kortare väg att sticka ut neråt om den nu bara försöker ta sig ut från kroppen.

Likaså var nog pulsen något mer balanserad än tidigare, fortfarande på hög nivå men typ 15 slag lägre än i sist, så kanske kanske jag är på väg att återhämta mig och vinna över hälseproblem, är i vilket fall optimistisk.

Barnvagnsjogg

Tänkte mig en lugn runda på milslingan idag, och visst lugnt blev det, Joel ville med och så fick det bli, fram med sittvagnen och tjocka kläder på killen.
Och precis som under de senaste passen så var pulsen på normala nivåer typ de första 100 meterna....sedan hur högt som helst, låg konstant på typ runt 180 idag, kan nog till viss del förklaras av vagnen som fick skjutas på men ändå, ett snitt tempo på 5.40/km och puls som är typ 35 slag för högt, inget bra, men eftersom det för övrigt inte är något som känns fel så förmodar jag att det helt enkelt handlar om sviter efter maran.
Förra gången det begav sig tog det ju typ 2 månader innan kroppen var på gång igen.

Hemma igen

tillbaka i hemmets lugna vrå! Var  bara tvungen att ta mig en runda på motionscykeln, 45 minuter  och 23 km blev det, ordentligt svettig då det var lite av intervall träning.

Till byron så kan jag tyvärr inget om skador.

Löpning

igen, ca. 10 km, från hotellet i Eskilstuna till skogen och en kort runda där innan jag återvände. Kändes något bättre än det gjort tidigare i hälsenan, men det gäller att skynda långsamt, fortsatt rehab i kombination med inte allt för många löppass.

På gång igen?

Första passet avklarat på nya motionscykeln. Blev 45 minuter idag, ganska härligt att kunna köra ett pass utan att ha känningar i hälsenan.
Finns någa olika program att köra, alternativt manuella inställningar. Kan nog konstatera att det blir å ha något att ha TV igång och något intressant att fördriva tiden med.

Motionscykel

har idag inhandlats....så under rehab blir det att byta ut några löppass mot cykeln i stället, och när våren kommer kan jag förhoppningsvis använda den för att öka min träningsmängd utan att för den skull belasta kroppen på samma sätt som löpningen gör.

Min nya träningskamrat!

Intervallkväll

är det ju på torsdagar, så ock i kväll. Men några intervaller för min del var inte att tänka på.
Nä det fick bli tre varv på slingan vilket resulterar i drygt 7 km i ett lugnt och behagligt "snack" tempo. samt fortsatt rehab träning för hälen.
Den verkar att som det gör någon nytta, smärtan finns kvar men har flyttats sig uppå. Vi avslutade kvällen och säsongen med utnyttjande av presentkort (vinst i Y-stafetten), käkandes pizza och det sågs även någon stor stark, på bordet.
En "perfekt" måltid för ett gäng löpare.
Hade lite funderingar på om det kan bli mer läge för "springnota" än när 10 st löpare är samlade !

Rehabträning

Börjar så smått att komma igång igen efter lite vila. Har kört ett par kortare löppass om 5 respektive 8 km, otroligt skönt att röra på sig igen, dock så är ju kroppen inte riktigt ok ännu.
Det är ju trots allt en något sliten kropp, ett marathon i nära nog maxfart, blodgivning, förkylning......ovanpå det rehab för vänster hälsena.
Enligt programmet är det 12 veckor som krävs och rehab körning 2 gånger dagligen. 
6'15 och som sagt två gånger varje dag.

Uppstart

Då var det tid att börja röra på sig igen. Två veckor efter maran i Växjö, och förkyling som förhoppningsvis är på väg bort.
Har i princip sedan maran kört rehab för hälsenan, ganska tråkigt men det känns som det ger effekt.,kändes bättre idag även om smärtan kom mot slutet av det korta passet, kändes också som jag blivit starkare i övrig muskulatur.
Idag blev det 5 km i mycket mediokert tempo, 5,30/km men fortfarande stora problem med pulsen, låg väldigt högt idag, snitt 175, var dock och lämnade blod i början på veckan så det spelar ju också in.

Lite snack mycket hockey.....

fortsatt löpvila denna vecka, börjat köra hårt med uppbyggnad för vänster hälsena, kanske blir det ett försök att komma igång i spåret under söndagen.
Just nu är det mycket trevligt ändå, bara å kolla in elitserie tabellen! Kul så länge det varar.

Tabell

 LagSVOFMG-MIP
1.Rögle18954155-4633
2.Skellefteå AIK17944152-3932
3.Modo18846258-4730
4.Linköping17854150-4030
5.Brynäs18828140-4927
6.HV7119658354-5626
7.Färjestad18828039-4126
8.Frölunda18657248-4925
9.Djurgården19577349-5625
10.Luleå18648048-5022
11.Timrå18459449-6121
12.Södertälje18468246-5420