Långdistans så det förslår

Det är ju tredje året som vi har kört på med ett ultralångt distanspass. Deltagarantalet har stadigt ökat, första året var vi endast två som tog oss runt, år två blev vi tre stycken som kutade och i år var vi fem som kom till start.
Dock hade ett par aviserat att de skulle avvika längs banan och så blev det också.
Fredrik avvek blev upphämtad efter ca. 30 km och åkte vidare till 40 års kalas - lät inte helt fel det, med tanke på att vi andra var typ halvväg....
Efter ca. 46 km så stannade Anna och inväntade bussen tillbaka till utgångpunkten, även om vi försökte peppa henne att 50 km hade ju inte varit fel att uppnå.
Turen bjöd på en hel del regn men mellan varven så torkade vi upp och jag tror nog att vi till mans var ganska nöjda med vädret. Kunde varit betydligt sämre väder att ta oss runt i.
Första 35 km gick enormt bra och det var ingen som direkt hade några problem att hänga med. Efter lunchpausen vid 35 km så började det kännas för min del i ljumskarna och hade även tendens till blåsa på en tå. Nåväl rättade till strumpor och plåstrade om lilltån och sedan vidare igen.
Nu börjde den tunga biten närma sig, mindre än två mil kvar och därmed känslan av att detta kommer att gå bra, detta i kombination med slitna ben gjorde det allt tyngre att ta sig fram. Ett extra stopp med ca. 5 km kvar och lite extra stretching där gjorde susen för min kropp, krafterna kom tillbaka och det flöt på riktigt bra sista sträckan hemmåt.
Nu får vi ta och fundera på vad nästa utmaning skall bli :-)

Semester avslut

Fredagkväll och denna sommarsemesters sista dag. Sitter i uterummet med regnet smattrandes på taket, varit hyfsat mycket av den varan i sommar :-(
Nåväl, innan det är tid att börja jobba på måndag så skall årets långtur i löparskorna klaras av. I morgon bitti är vi ett litet gäng om iaf 5 st som drar iväg för att få ihop typ 60 km innan det att vi är tbx i hemmets lugna vrå och en eller ett par kalla pilsner väntar som belöning.
Iaf tre av oss har för avsikt att springa hela rundan om nu kroppen håller och orken finnes. Övriga har aviserat att de ev. inte hänger på hela rundan.
Återkommer med rapport från rundan senare i helgen.
Ev. kommer det små Twitter inlägg under löpturen. Dessa kan ni följa på patrikpersson.se eller direkt på Twitter;
PatrikP_Ystad

Semestertider

och av samma outgrunderliga anledning som alla år - är det mkt svårare att få till träningen, när man har mer fritid...skumt.
Nåja förnärvarande är det fortoppning inför årets heldagstur som kommer att äga rum den 30/7. I år har vi som mål att nå upp till 60 km. Eftersom vi nog lite till mans inte är riktigt distans tränade blir det hyfsat viktigt med att hålla tempot nere och att vara noga med vilo pauserna.
För min del har jag haft några bra långpass, på 30km respektive två pass om 33 km. Har känts bra på dessa, dock är det ju "bara" halvvägs.