Kämpar på

i spåren och den fysiska o mentala uppförsbacken, även om den börjar plan ut. Försök att se det positiva i allt och dagens positiva är väl då att jag var någon sekund snabbare på dagens 5 km distans runda, med samma bpm som förra veckan. Så nu återstår det "endast" ca. 50 s/km innan jag är tillbaka i gammalt gott slag.
Fy vad jag låter negativ, är egentligen inte så, ser ganska positivt på det, har ju haft årets lugna månad nu och kan redan nu i små steg börja förbereda nästa år och detta med två månader av grundträning! Det är positivt, annars så hade grunden för nästa år påbörjats i halva december. Nu har jag extra tid på mig att återigen få igång kroppen innan den riktigt tunga träningen påbörjas i januari.

25 km

denna vecka! Dock utan några riktiga kvalitetspass insprängda, de får nog vänta ett par veckor till. Idag blev det ett varv på milslingan i sandskogen. De första tre km var det riktigt hyfsat, bpm i förhållande till farten nästan som om jag vore i form! men det roliga varade inte längre än så, sedan ökade bpm igen, tolkar det som att min form inte är precis uthållig för närvarande, men ett litet kvitto var det allt och nästa gång kanske det håller 1-2 km längre!

Lika länge

som det har varit begränsat med träning, lika länge tar det innan man är tillbaka i hyfsad form.
Det borde betyda att i början på december är man i gammalt gott slag igen!
Får väl se höstens lägre frekvens med träning som ett tidigt uppehåll och att jag får desto längre period med grundträning inför nästa säsong.
Visst ja, idag togs ett steg till mot nästa säsong. 5 km distans, ca. 1 minut sämtre/km vid samma bpm som för någon månad sedan. Nu kan det bara bli bättre :-)

Så dålig

form som jag har nu, är det riktigt många år sedan som jag var i, tyvärr. Den där efterhängsna förkylningen från början på september har bråkat konstant, idag gick jag och tog halsprov och snabbsänka, men allt var perfekt, så då är det väl bara o köra på.
Kanske är man något gnällig?
Helt inaktiv har jag inte varit även om det varit grymt sparsamt, förra veckan var det ju tjänsteresa för hela slanten, med tidig morgon och sen kväll, vilket gjorde att det endast blev tid över till ett pass och då 5 km på 400 meters varvbana.
Så nu försöker jag komma igång, igår blev de 20 minuter på cykel, och idag 5 km löpning, inga mängder, men det lilla är början på nästa.
I morgon är det intervaller och då.....

Morgonrundan

går allt lättare. Idag kunde jag stundtals till och med njuta av löpningen! Är några veckor sedan sist. Jämfört med helgens pass så var det nog ett litet steg bakåt, men jämfört med förra veckans morgonpass så ett par kliv i korrekt rikting.
Som vanligt blev det 10 km, snittfarten dock inget att skryta med, lufsade runt på makliga 55 minuter.

Rullisarna

hade premiär. Helt underbart med ett pass på rullskidorna, solig höstadag med torra fina cykelstigar. Började försiktigt med 10 km idag.
För att få ut något mera av ett rullskidspass behövs nog närmare 90 minuter, men då det är riktigt länge sedan sist så fick det bli så här idag för att inte riskera allt för mycket tränignsvärk i morgon.

Jojo vecka

upp o ner har det varit denna vecka. Gick något bättre i tisdags för att var botten igen på onsdagen. Idag lördag var på rätt håll igen, tror nog det var det positivaste passet den sista månaden.
Noterade att jag fortfarande har otroligt lätt för att gå upp i pulsnivå, men troligen är det att jag inte hämtat mig fullt från blodgivningen ännu.
Hoppas innerligt att den sega förkylningen från stora delar av september nu äntligen har gjort sitt. Om så är fallet är jag tbx igen om en vecka, då borde jag hämtat mig från blodgivningen.
Idag blev det ett varv i Sandskogen på milslingan, samma pulsnivå som förra lördagen, dock en förbättring om 40s/km.
Godkänt!
Om jag forsätter så någon vecka till, så lär många rekord vara i fara ;-)