Lika dålig

på att blogga som att träna är jag för närvarande. Ja ja kanske naturligt då bloggen huvudsakligen handlar om träning men den skulle ju lika gärna kunna handla om utebliven träning.
Nåja nu är jag på väg tillbaka, förhoppningsvis både i som löpare och bloggare.
I söndags fick jag oerhört välbehövlig hjälp av Daniel att komma iväg på ett pass, hade ingen tanke på att ge mig ut men när vi träffades tidigare på dagen kom vi överens om ett gemensamt pass och det var vad som krävdes.
Drygt 12 km i ett helt underbart soldränkt Ystad, löpning längs kusten, vackert värre.
Tisdag morgon var det så tid för ett litet avgörande, 10*200 meter backintervaller, skulle knäet göra sig påmint igen? Passet flöt på bra, ingen smärta även om det långt långt inne under knäskålen var något som kändes så kan det nog betecknas som försumbart.
Blev 10 st intervaller @44s i snitt, en ok fart, dock krävdes ganska lång vila efter varje för att komma ner i normal pulsnivå.
Men summa summarom så är jag igång igen.
Jag lever inte för att springa - jag springer för att leva!

Harar

så kan väl morgonens milrunda sammanfattas, vette katten vad det berodde på men har nog aldrig varit så många harar längs min löpväg som denna morgon, sprang på de vanliga vägarna där det normalt kan vara en och annan men i morse var det nästan hela tiden, kanske inte riktigt men räknade iaf 10 st sammanlagt på 5 olika platser....själva turen gick väl sådär ungefär som det gjort sedan jag började öka träningen igen. Tungt och inget riktigt bra löpsteg.
Avslutade med 5 st stegringslopp, utan att det gjorde ont i knä :-)
I morgon blir det nog löpvila, hoppas hinna med ett längre pass på fredag, typ 15km, skulle sitta fint innan midsommarfirandet börjar!

Återkomst i backen

i går var det så dax att försöka sig på ett litet, litet intervall pass. 5*200 m i backe, kändes ok så efter en vilodag idag blir det att testa stegringslopp i morgon, hoppas hoppas det oxå känns ok.
Förutom intervallerna i backen blev det en runda som totalt mätte upp 10 km, är dock mycket förvånad över hur snabbt formen försvinner är ju trots allt bara en månad som varit bedrövlig träningsmässigt.

Fågelkvitter

i slingan :-)
Går det att starta en söndag mycket bättre, ett varv på milslingan med solen skinandes mellan träden! Glada fåglar som kvittrar längs hela spåret, underbart vackert.
Dock är inte min form lika vacker :-( rent ut sagt usel är den för närvarande, inga problem att ta sig runt men pulsnivå vs. snittfart visar tydligt att den senaste månaden med grymt sparsamt med träning har lämnat mera att önska.
Nåja se det positivt, det går ganska lätt att förbättra sig!

Uppstart

efter några sju sorger och åtta bedrövelser, eller iaf något som känns så, har jag börjat träna så smått igen. Efter GBG varvet tog jag det lilla lugna i två veckor. Denna lugna period avslutades dessutom med voltaren kur för att försöka råda bot på den molande värk i höger knä som dök upp vid löppass med högre tempo. Om det försvunnit vet jag inte ännu..... När tanken var att påbörja träningen åkte jag på en rejäl förkylning som satte på luftrören, med försvunnen röst och grym hosta som följd.
Så vips rök det 1,5 vecka till utan träning.
I onsdags var det så äntligen tid med en kort och försiktig tur om ca. 20 minuter, så härligt att åter få komma ut och röra på sig, frisk luft långt ner i lungorna, samma visa torsdag morgon fast nu 30 minuter lika härlig luft och båda passen dessutom på okända vägar i utkanterna av Zürich, härlig grönska, slingrade vägar och frisk luft. Grymt skönt.
Dessutom inte ont i knät, men å andra sidan var det en mycket lugn uppstart, ingen kvalitets träning. Blir något försiktigt pass till innan jag försöker mig på fartträning igen.
Jag lever inte för att springa, jag springer för att leva!

En morgontur i ett betydligt högre tempo ...

En morgontur i ett betydligt högre tempo än brukligt på morgonturerna. Kroppen känns ordentligt utvilad och farten är god. Har dock fortfarande känningar i knäet....trots ett par dagar med voltaren. Vid och jogg nu även snabbdistans känns det bra men då jag försöker mig på löpskolning eller fartökningar ömmar det betänkligt. Så tyvärr får väl fart passen vänta ännu ett tag.