Husjobb

Håller för närvarande på att gräva ut altanen för att så småningom kunna gjuta uteplats och kanske kanske någon gång i framtiden - också glasa in densamma och få ett uterum *längtar* . Tungt värre är det, som tur är får jag hjälp och Jonas får slita hårt för min skull, men det kommer säkert tillfälle då jag får bjuda tillbaka.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet, äntligen dags igen, det var väl för mycket att hoppas på lika löpvänligt väder som förra året....ca. 13 grader och lätt regn. Det blev för publiken ett bättre väder, soligt och ca. 15 grader, ganska ok som löpväder oxå.
Tog mig in i startgruppen ganska tidigt för att hamna långt fram, gjorde som många andra hoppade över staket men detta år möttes man inte av några sura miner.
När start skottet gick försökte jag hitta mitt eget tempo och försöka att inte sick-sacka fram, behövdes ej heller då tempot var lagom. Efter knappt 1 km blev det tvärstopp, några av de startande i Brandkårs SM hade valt att kuta i full mundering inkl. syrgastuber och detta stoppade upp farten, trampade lite snett och blev rädd att jag inte skulle kunna fortsätta men inga problem.
Öppnade i ganska högt tempo, när jag kom till Älvsborgsbron försökte jag inte pressa för att hålla tempot bättre att inte dra på sig mjölksyra och kunna ta ut steget sedan, kändes dock inte helt ok utan tvingades släppa en del i tempo, så fortsatte det i stort sätt hela loppet, magen var något orolig och jag fick bitvis slita hårt, vid ca. 13 km fick jag även lite håll, vet inte hur många år sedan det inträffade senast, nåja släppte lite i tempo och det försvann snart.
Nu närmade sig Götaälvsbron med sin branta stigning och den gick förvånansvärt lätt, liksom avenyn upp som kantades av mycket publik, här fanns även delar av familjen och gav glada tillrop - HÄRLIGT! . Sedan började målet närma sig snabbt handels passerades, en kort bit av lite tråkigare löpning med inte så mycket folk, för att sedan ta sig in i slottsskogen på nytt och påbörja en långspurt den sista km mot mål. Med ca. 400 m kvar är det en liten stigning och den var verkligen tung, spurten fortsätter och som vanligt plockas många placeringar de sista meterna in mot mål, egentligen konstigt att folk inte försöka plocka ut det sista de har på slutet.
Gick i mål på 1.33.36 nytt pers med 1 minut 55 sekunder, är nöjd med detta, och nästa mål får väl att gå under 90 minuter.

Äntligen

har det blivit en heldag åt hemmet och dess göromål, efter hyfsad sovmorgon, blev inte frukost förrän strax före 9 snåret, sällsynt sent numera....sedan blev det att tvätta bilen.
Hemkommen var Joel sugen på att hänga med ut och hjälpa till med trädgårds sysslor, vi klippte gräset, grävde kanter och rullade över lite sten till grannen, ganska skönt för dessa hade jag varit tvingad att åka till tippen med annars.
Sedan bar det iväg för inköp av cykel till Joel, hemkomna så gick det snabbt att skruva ihop den, nog katten så lyckades jag pumpa hjulet för hårt och upps det sprängdes, som tur var så var det bakhjulet - gick ju att cykla ändå eftersom stödhjulen håller cykeln uppe.
Cykla och cykla sitta och ta sig fram med lite hjälp, men ett par veckors träning skall nog fixa det också.

Lundaloppet

Lördag:
Lundaloppet 10 km avverkades idag, dagens målsättning var att försöka hitta ett passande tempo för kroppen inför nästa veckas GBG varv. Loppet avklarades på ca. 42 minuter och 25 sekunder, ungefär som planerat, dock var det mycket jobbigare än jag hoppats.....varför? dåliga förberedelser, kuperat, värmen eller kanske det är så att jag överskattat min förmåga..... Som vanligt när startskottet löd så var det trängsel och det var att kuta sick-sack ett tag och det dröjde nästan 1 km innan det blev normal löpning, första km avverkades på drygt 4.50, sedan började det gå svagt uppåt under nästkommande 2 km och det blev ganska tungt.....efter det lutar det svagt utför ett par km  och dessutom är där mycket publik så då gick det betydligt lättare! halvvägs in i loppet passerade jag under 20 minuter (det skulle visa sig att det var duktigt felskytat.....) här fick jag ett litet hopp om att gå under 40 minuter vilket jag inte vågat hoppas på, dock försvann denna tro ganska snart då nästa km markering var 6 minuter bort och allt var normalt igen. Annars kändes andra varvet inte  riktigt lika tungt och när målet närmade sig drog jag upp en riktig spurt och klämde några löpare på upploppet.
.