v. 13

Måndag - annandag påsk:
Något seg i halsen även idag och stod därför över dagens pass, hoppas det hjälpt för i morgon hade jag tänkt att köra snabbdistans.

Tisdag:
Omkastning i passen denna vecka eftersom helgen inte blev som tänkt, idag fick det bli ett 5 km snabbdistans, tid som förra gången d vs. 20 minuter och 50 sekunder. Underlaget i kväll var på ett par ställe något isigt men inget som egentligen störde, totalt med uppvärmning och nerjogg 10 km

Torsdag:
Åter dags för intervall träning, blev idag betydligt sämre än förra veckan, beror förmodligen på underlaget en blandning mellan blöt, sugande och tunglöpt varvat med snötäckt och halt.....gjorde det inte helt enkelt att få till ett ordentligt pass, dagens upplägg var:
500 m          1.45            30 sek. vila

500 m          1.46            30 sek. vila

1000 m        3.54            60 sek. vila

1000 m        3.51            90 sek. vila

2500 m        9.31

Till detta kom uppvärmning och nerjogg om totalt 5 km.

Lördag:
Långdistans och nytt årslängsta, gav mig iväg strax för kl. 10 för att ansluta till YIF´s långdistans pass, vi var dock inte så många idag, endast 2 st som gav oss iväg, och någon km iväg anslöt även en tredje kille. Skönt att vara köra långpasset med några andra tiden och km går mycket lättare när man är några stycken. Körde på skogstigar och mindre grusvägar ut till Nybrostrand för att där ta oss ner mot havet och springa tillbaka. Fick íhop drygt 26 km idag och ansträngningen var mycket låg.


Vårplanering


Påsken blev inte alls som tänkt, sjuka barn och inställda festligheter ett par dagar, hade dessutom planer på löpning alla dagar i helgen, men det blev jämnt fördelat, påskafton och annandagen, blev det inget, då jag hade små små känningar i halsen, normalt hade jag nog inte reagerat utan tränat på som vanligt, men med tanke på att jag garanterat vistats i miljö med feber och förkylning så var jag nog extra på min vakt. Nu väntar ny vecka och nya mil att springa, de närmaste månaden eller två  blir upplägget något annorlunda mot vanligt, tonvikten kommer att bli att ha någon form av topp inför Göteborgsvarvet, och således blir det att lägga in mer fartpass i träningen än vanligtvis.

v. 12

Måndag:
Tog vilodag idag, efter två pass i helgen, först lördagens långdistans och sedan ett kortare snabbare pass på söndagen, så var det nog inte fel att ta en vilodag idag:

Tisdag:
10 km halka på morgonkvisten, nåja så illa var det inte men något försiktigt var man tvungen att ta det, bitvis var det halt på asfalten i någon av backarna var det att springa i gräskanten för att löpande kunna ta sig upp.

Onsdag:
Veckans intervaller genomfördes i ett lätt snöigt Ystad, dock mycket härligt löparväder och ett mycket bra pass blev det idag. Det känns som att formen skall kunna bli hyfsad även detta år, idag avverkades.
2500 m 9.17                vila 90 sekunder
1000m 3.43                 vila 60 sekunder
1000m 3.44                 vila 60 sekunder
500 m 1.44                  vila 30 sekunder
500 m 1.45
till detta kom uppvärmning och nerjogg om totalt 5 km.

Långfredag:
En dag som borde var klippt och skuren för långpass, men inte, blev en lugn och stilla morgontur om 10 km i sandskogen, regnigt och blött men ganska behagligt likväl, 51 minuter tog det.

Lördag - påskafton
Idag var det tänkt att ansluta till YIFs långpass, men vaknade med halsont och bestämde mig ganska snabbt att det inte blev någon runda idag, tråkigt för jag hade verkligen sett fram mot ett långpass tillsammans i grupp. Nu när det blivit eftermiddag har jag fortfarande känningar i halsen och känner mig lite seg, så det var nog bara bra att jag ställde in passet. Inte så konstigt heller om jag skulle bli dålig eftersom barnen här är/har varit förkylda med feber, så varför skulle inte jag drabbas?

Söndag:
Gårdagens vila gjorde susen, inga känningar i halsen idag, så idag kunde jag inte motstå frestelsen att sticka iväg på ett pass i ett soldränkt Ystad, underbar runda i ett tempo som blev högre än planerat 10,6 km på 51 minueter 30 sekunder, i morgon får det nog bli långdistans.

v. 11

Måndag:
Tjänsteresa under några dagar, så idag fick det bli löptur på kvällen i stället för i arla morgonstund. Totalt 10 km i Växjö, varav 5 km var snabbdistans, med ett tempo på ca. 4.10/km. Tungt att komma igång idag trots två dagars vila från löpningen.

Tisdag:
Snabbt styrkepass på hotellet före middagen, lite hopprep samt situps och armhävningar, några utfallssteg blev det också tid för. Onsdag planeras för morgonjogg, i Kalmar.

Onsdag:
Tog idag en härlig morgontur under soluppgången i Kalmar, från hotellet ständigt i närheten av kustremsan utan till Stensö och en runda på slingan där och sedan samma väg tillbaka, borde bli ca 1 mil av det. Lagom tills jag var tillbaka på hotellet så behagade solen försvinna och ersättas av en regntung himmel.

Torsdag:
Intervaller, vi fortsätter med att omläggningen från långa lite långsammare till kortare och snabbare, och redan idag andra passet i denna cykel börjar det kännas att farten och steget förändrat sig, tror också att det var första passet sedan jag blev förkyld i slutet på januari som det kändes att det verkligen går på rätt håll. Idag blev det
1200m            4.41
1400m            5.25
1200m            4.39
600m              2.11
600m              2.07
600m              2.03
totalt med upp o nerjogg blev det idag drygt 11 km

Lördag:
Långdistans, 25 km, tungt att komma igång i morse, var på vippen att gå tillbaka och njuta av värmen i sängen, men tog mig i kragen och gav mig ut, och när jag väl kommit igång var det ett härligt pass, med en lagom grad av ansträngning. Ungefär 2 timmar och 10 minuter tog det idag.

Söndag:
Lyckades klämma in ett löppass idag med, inget planerat, lämnade Joel på barnkalas, sedan iväg och tvätta bilen, och vips så fanns det drygt en timme kvar innan han skulle hämtas igen, för lite för att påbörja något projekt hemmavid och alldeles lagom för ett snabbdistans pass, 5 km strax under 21 minuter, tunglöpt i skogen men ändå en lagom ansträngning, uppvärming och nerjogg, blev det också.

v. 10

Måndag:
Ny vecka och nya mil att springa, under morgonpassen börjar jag nu skymta soluppgången, härligt! Idag var det ett ganska behagligt pass som avverkades, möter en och annan löpare på mina morgonturer.

Tisdag:
Kort styrkepass, innehållande hopprep, utfallssteg samt arhävningar och situps, lite känningar i vänstra överarmen, typ någon inflammation eller så.

Onsdag:
Jobbade länge i går kväll och tog mig därför lite sovmorgon, kom ut på morgonens pass vid 06.30 och avverkade ca. 10 km i ett soligt skåne.

Torsdag:
Intervallkväll, börjar nu att dra ner på distansen för att kunna öka farten, idag var det dock väldigt tungt, lämnade blod i början på veckan och det bruker alltid återspegla sig på intervall passen.
Intervallerna var 5*1000 följt av 2*800, snittade ca. 4 minuter/km, ca. 15 sekunder över var jag skall vara när formtoppen finns.

Fredag:
Långdistans 25 km, första milen var det otroligt segt i benen, förmodligen sviter från gårdagens intervaller, hade ju gått mindre än ett dygn sedan de påbörjades. Efter första milen släppte segheten och det kändes bara bra, de sista km var dock mycket tunga igen, men det är väl så det skall vara vid denna tid på säsongen, nu blir det troligen löpvila i två dagar.