Datorer.....

efter några microsoft uppdateringar i slutet på veckan har det bara strulat med min bärbara pc.....det började med problem att uppdatera antivirusen....nu kommer jag inte ut på nätet längre f-n, verkar inte finnas några virus och det problemen började samtidigt som uppdateringarna.
Har iofs in stationnära Mac att köra på, men har inte installerat alla program på den....just nu vet jag inte om jag hoppas på att den bärbara skall rasa helt, så det kan bli aktuellt med en ny bärbar och det blir inte någon windows dator, det har jag köpt min sista, tror jag, skall väl tilläggas.
Har blivit sjukligt förälskad i Mac datorer sedan jag köpte min första i våras, så enkelt och suverän kvalitet, aldrig en omstart, inga problem med program installationer, e tc, e tc, ja listan kan nog göras lika långa som alla svordomar över Windows datorerna....
Löpning, ja det har blivit lite av den varan också, igår var det 10 km stadslopp i Trelleborg, kutade i mål på 38,47 vilket innebar 8 sekunder bättre än tidigare på den banan, så jag får väl vara nöjd, även om det inte riktigt kändes så, var tungt att kuta, men kanske inte så konstigt med tanke på all mängd träning inför maran.
I morse var det upp för att kuta långpasset som brukar springars på lördagen, 30 km på förvånansvärt lätta ben, tog det dock något lugnare än vanligt för att inte slita för mycket på kroppen, trots allt blev det typ 45 km på ett dygn, tror jag tar vilodag i morgon för att bråka med PC´n. Shit oxå.

Idag, Trelleborgsloppet

Jaha då är det tid att åka till Trelleborg för att springa 10 km i deras stadslopp, har en förhoppning om att slå min tid från förra året på 38.55, tror nog att det inte skall vara några problem om om om, ja det är väl en löpares mest använda ord, om inte....idag är det den senaste veckans något höga puls på intervallpassen, även om tendens i torsdags var något bättre än tidigare i veckan, hur som helst så är tävlingen endast ett led i träningen mot maran i Växjö den 17 oktober.

Banintervaller

Såg verkligen fram mot att köra intervaller på idrottsplatsen i kväll, tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig....Tänkt köra minst 6*1000m i tilltänkt miltempo, dessutom förhållandevis lång vila, drygt 2 minuter, ett pass som skulle vara väldigt behagligt, tempot skulle inte vara något problem, ca. 20 sek. långsammare än senaste gångerna. 
Märkte dock redan på uppvärmningen att det var något som inte stämde, inget flyt i löpningen, svårt att få till ett naturligt och bra steg, vet inte riktigt vad det beror på.
Är inte så säker på att det är p ga. någon förkylning som pulsen näst intill maxade i kväll, kan vara en del annat, varit hyfsat stressigt att få ihop vardagen med både arbete, renovering och träning.
Nåja oavsett orsak så hoppade jag av passet efter fyra intervaller,i vilka jag höll tempot, hoppas det räcker är ju tävling på lördag. 

Jobb, jobb och träning

ungefär så har väl den senaste veckan varit, har det inte varit det vanliga kneget så är det delaktighet i renoveringen hemmavid, även om hantverkarna gör det mesta så blir det en del, måla och städa undan byggmaterial, de kvällar jag har hållit mig hemma, var ju på liten tripp norröver i vårt avlånga land förra veckan. 
Mellan resandet och fixandet hemmavid lyckades jag faktiskt få till några löppass också, två morgon rundor och en långtur fick jag ihop, tyvärr fixade det inte sig med något intervall pass förra veckan. 
Kanske det blir desto mer denna vecka i stället, både intervall och tävling är det planerat denna vecka.

30 km närmare

Växjö marathon. Efter dagens långpass återstår det typ 7 st långpass innan det är tid för årets sista lopp iaf av betydelse, har ju stort sätt fokuserat på VSM i Marathon hela året och nu börjar det närma sig. Dagens långpass var ett riktigt angenäm upplevelse, bra flyt och inga som helst tecken på trötthet idag, hur gör man för att få till de passen? Det är ju så det skall vara på tävlingarna!
Iaf så började jag dagens runda med att springa ut till Hedeskoga och vidare mot E65, för att hämta upp Daniel, då hade jag ca. 5 km avklarat och resten av passet blev gemensamt, en vända på cykelstigarna kring Edvinshemsskolan och vidare ut mot Lilleskog, mötte några andra morgonflanörer både gåendes med hund och även några andra "tokstollar" som kom springandes. Vid Lilleskog så var det att börja längs den bästa delen av turen, nu sprang vi längs med kusten åter mot centrum och fortsatte längs hamnen, Saltan och vidare mot Nybro för att där vika in på slingan längst ute. När vi en stund tidigare passerade vid reningsverket och uppställnings platsen för husbilar och husvagnar var där ett par som rullade upp precis när vi kom springandes förbi, ja de såg hyfsat förvånade ut, påminde dessutom om det alkoliserade paret som håller till i husvagn i Kv. Skatan, riktigt kul var det.

Nu var vi på väg tillbaka hemmåt och de fyra km som det återstod i slingan klarades av snabbt, ett kort stopp för att fylla på vatten vid omklädningsrummet. Sedan ställdes siktet in på Stortorget och ett besök på fiket för inköp av nybakade bullar, blev inga för min del idag, men bara doften av dem räckte! Nu var det inte så långt kvar hem, fick dock ta en kort extra runda i kvarteret hemma vid för att passera 3 mil, kändes lite sådär när jag såg att det annars hade blivit typ 29,5 km, lite viktigt psykologiskt att passera 3 milssträcket.

Dagens runda gick så här:

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=207732

Långt, långt

för att vara intervaller, idag var 3*3km, tror nog det är det längsta som jag kört på i intervaller någonsin! Vi gav oss ut på milspåret och körde på km skyltarna, och hur pass exakt det är placerade är nog lite svårt att veta, tar därför inte så hårt på att tiderna inte var helt ok.
11.39
11.30
11.48
Egentligen är det endast den första som jag är nöjd med, där hade jag bra flyt i steget på de övriga var det enormt svårt att få till en bra löpning och jag fick arbeta enormt för att inte tappa flytet. 

Backarundan

Första morgonen på närmare två månader som det blev tidiga morgonrundan, med tre varv på cykel stigarna kring backaskolan, en mycket mycket härlig morgon och löpningen flöt på i ett behagligt tempo, typ 5,15/km, vilket är ungefär den vanliga farten på morgonturerna. Förkylningen verkar också ha gett med sig, det halsonda är bort, dock något snuvig men pulsen var helt ok, så det är skönt att var igång igen. 
Imorgon är det åter tid med intervaller tillsammans med gänget i slingan.

Halsont

gjorde att helgens planerade löpning fick ställas in....vaknade i söndags morse med känningar i halsen, hade mina misstankar redan i lördags men hoppet är ju det sista som överger en, så det fick bli att strunta i det planerade långpasset och meddela Daniel att han fick ta sig en runda själv.
Ett bra beslut tror jag då en liten tur på cykeln var hyfsat jobbig och pulsen steg snabbt, nu är det ett par dagars vila och förhoppningsvis så blir det en tur på onsdag.

Solo intervaller

Eftersom det är torsdag så var det ju idag upplagt för långa intervaller i slingan, visste på förhand att det skulle bli att kuta dem själv, hur kul e de? Inget alls, eftersom intervall träning är hyfsat tråkig och jobbig i alla former. 
Nåja eftersom jag inte skall springa Kulla loppet i morgon fredag vilket de flesta av de andra som brukar dyka upp på torsdagarna har för avsikt att göra så var de bara å bita ihop och springa på. 
Den underbara sommarvärme som varit idag, är ingen kul kompis under löpträning, men det gick ändå, dagens upplägg var ett pass som vi sprungit några gånger tidigare, och kan nästan betecknas som fartlek i stället för intervall, det är långa intervaller med ganska kort vila. Efter uppvärmnings varv och några stegringslopp med löpskolning inbakat var det så tid.

1 km   -  3.40
1 min. vila
1 km   -  3.45
1 min. vila
2 km  -  7.39
3 min. vila
1 km  -  3.40
1 min. vila
1 km  -  3.41
1 min. vila
2 km  -  7.30

Klart.
Återstod nedjogg och att cykla hem, totalt inkl. cykelturen blev det nog typ 1 timme och 45 minuters träning idag.

Duathlon?

Tog fram min "racercykel" på nytt och cyklade till dagens träningspass som var intervaller på idrottsplatsen tillsammans med drygt 15 andra killar och tjejer.
Cyklingen blev typ 18 km inklusive omvägen :-) . 
Är lite annorlunda träning med YIF, då det är en del löpskolning och även insprängda fartökningar i de långa intervallerna. Löpskolningen idag bestod av tålöpning! baklängeslöpning och även en del mer "normala" aktiviteter såsom höga knän, stegringslopp. 
Intervallerna i kväll var 1000 m, följt av en minuts vila sedan 400 meter, och två minuters vila innan nästa "block", tre stycken block körde vi och jag tyckte nog att jag fick till väldigt jämna intervaller. Samtliga tusingar gick på 3.28, med de två första fyrahundringarna hamnade på 1.21 och den sista 3 sekunder snabbare.
Efter 5 minuters vila var det tid för fartlek, 100 meters jogg följt av 100 meter stegringslopp, 2 st block om 1200 meter i varje.
Totalt ca. 2 timmars träning idag.

Kombipass

eller något ditåt, tänkte mig först lite "fartlek" på milslingan men sonen ville också följa med så rundan fick anpassas efter det, så med honom cyklandes så blev det först ett varv på 5 km slingan, sedan lite dricka och vila innan han ville ta ett varv på den korta rundan som är 1,5 km. 
Ett riktigt riktigt roligt pass i skogen med mycket roliga kommentarer och även lite kul att han vill följa med ut i skogen och träna, utan att vi jagar på honom, faktum är att det nästan var tvärt om, frågade ett par gånger om han verkligen skulle med ut, orkar du cykla? 
 - självklart jag skall med!!
 - vi tar ett en runda på en kortare runda med!!
 - efter ca. 1km sa han, Pappa nu måste vi stanna för jag måste stretcha, sagt och gjort en kort paus sedan på det igen.

Nåväl efter den gemensamma turen i skogen körde vi hem, och jag fortsatte några km till i något högre tempo, totalt blev det idag drygt 11 km och en timmes löpning.

Marathon träning

Jaha då var det första dagen med fullt fokus på stundande Veteran SM på maran, inte för att träningen varit låg tidigare men under augusti och september, samt fram till 17 oktober, är träningen fokuserad på detta lopp i Växjö, speciellt viktigt är det att långpassen genomförs varje helg. Prio nr. får bli att kontinuerligt köra fartpass, typ intervaller, skall helst hinnas med varje vecka, men om det är någon vecka jag måste välja så är det fartpasset som för strykas.

Dagens pass var drygt 27 km långt och det är väl däromkring de flesta kommer att vara, ett par pass skall dock förlängas med minst en halvtimme vilket torde innebära att de blir typ 33 km. Idag var det dock riktigt tungt från första steget till sista, dock var pulsen förhållandevis låg och det är troligen ingen förkylning på G. 
Kanske kan det bero på att det är ett tag sedan som jag körde tidiga längre pass före frukost, och detta i kombination med sämre måltider under semestern, gör nog att energi depåerna inte var riktigt som de skulle idag. 

Så här gick rundan:

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=197141