Göteborgsvarvet!

Göteborgsvarvet! 1.30.53=Nytt pers med 2min 43 sek. Skitnöjd.
I mitt inre hade jag en förhoppning om SUB90, men det fanns inte en chans denna dag. Detta var troligen så nära max som jag hade möjlighet till.
Hade en förhoppning om att öppna i 4.10-4-15 tempo, men trängseln i starten gjorde detta helt omöjligt, dock gick det snabbare än väntat, första km avverkades på 4.30, sedan började jag finna rätt tempo, med passeringar runt 4.15.
När 1/3 hade passerats låg hade jag 29.30, vilket gav mig en förhoppning om att klara 90 minuter, men detta sjönk allt eftersom och efter 2/3, dvs, vid 14 km passage hade jag timmen jämt och insåg där att det skulle vara tufft att fixa det, med en bro och den svaga stigningen uppför avenyn kvar.
Normalt brukar jag ha krafter kvar att påbörja en långspurt den sista km, men i år klarade jag inte det, försökte men det höll sisådär 150 meter sedan fick jag dra ner på tempot igen.
Trots att jag inte gick under de 90 minuterna så är jag mycket, mycket nöjd och har fått ännu ett kvitto på bra form och att mitt träningsupplägg fungerar bra.
Skall bli mycket spännande att se hur det går de närmaste åren, på de sista 3 GBG varven har jag ju persat med 2-3 minuter per år.
Hur länge skall det gå att fortsätta så

Lundaloppet

Tävling var det idag, Lundaloppet, 10 km ganska kuperat, inte så branta, men långa, typ 2 km stigning på varje varv (2 st varv a 5 km).  Förra årets tid var 42.30 och trodde nog inte det skulle vara några problem att rå på den idag, hoppades på tider ner mot 41 minuter. Varvade på 20.04 och en snabb tanke på att gå under 40 minuter fanns i tanke, men det slog jag snabbt åt sidan, eftersom jag hade stigningar kvar, samt ville inte bränna mig totalt inför GBG varvet nästa vecka. 9 km passeras på 36.40, då jag påbörjar en kontrollerad långspurt och är medveten om att de 41 minuterna går jag under frågan är med hur mycket?
Det flyter på mycket bra och när jag kommer in på idrottsplatsen slår klockan över på 40 minuter och då inser jag att jag är så så nära....till slut knäpper jag av min egen klocka på 40.23, en tid jag borde vara mycket nöjd med och med lite distans är jag nog det också, men lite försmädligt är det att inte komma under "drömgränsen". Krafterna fanns där men jag planerade inte för det, då jag inte trodde mig vara så nära som det nu blev.
Ett ganska skönt kvitto på formen, trots att vi körde hyfsat tuffa intervaller i torsdags.
Så nu gäller det väl bara att finslipa formen inför nästa helg.