v. 09

Måndag:
Väldigt segt och stiga upp, så när att jag vände mig om igen, men efter lite vånda så gav jag mig ut och det är ju så härligt när man väl är ute, klarade mig från morgonens störtskur med bara några minuter! Farten och känslan ungefär som förra veckan, d vs. långsamt och inte riktigt bra känns det.

Tisdag:
Resande fot ett par dagar och idag blev det ett kvällspass i Oskarshamn, en trevlig runda som börjar med 4 km asfalt svagt stigande till motionsspåret vid Scania, väl där blev det två varv på 2,5 km slingan, en omväxlande slinga med lite kupering, ganska tunga spår, sedan tillbaka till hotellet, totalt drygt 11 km idag, med snittfart strax under 5 min/km.
Pulsmätaren har lagt av så jag ingen koll på pulsen för närvarande men det kändes ganska tungt idag.

Onsdag:
Styrkepass om 4*20 situps och armhävningar, samt 10 st utfallssteg. Har ju inte kört någon styrka den sista månaden, men det märktes inte idag, gick ganska lätt.

Torsdag:
Intervall kväll i sandskogen, nu börjar det bli tid att minska på sträckorna och öka farten i stället för att återigen få lite fart under dojjorna, dock skall det ske med försiktighet så det inte blir skador.
Dagens pass förutom upp och nerjogg:
1200m 4,35
1400m 5,24
1600m 6,12
1800m 6,56

Lördag:
Långdistans, 23 km, och nu kan jag nog påstå att jag hämtat mig från de 3 veckornas uppehåll, idag kändes det helt ok och tempot var nästan lite för högt....5.04/km, dock ingen pulsmätare så hur det var med den saken vet jag inte.

v. 08

Måndag:
10 km morgonjogg, farten fortfarande en katastrof och pulsen inte mycket bättre, men dock ett eller ett par steg i rätt riktning, längre distans, högre fart och lägre pulsen, första passet efter uppehållet. Förhoppningsvis är alllt på väg på rätt håll.

Onsdag:
Ännu ett steg i rätt riktning, högre fart och ungefär samma puls som i måndags, dock återstår det en del tills jag är på samma nivå som innan förkylningsperiod.

Torsdag:
Fortsatt i rätt riktning, även om det inte är som det var i mitten på januari. Idag var det 1800m, 1200m och avslutning med 2500 m, intervaller. Farten några sekunder snabbare än förra veckan.

Lördag:
Långdistans i ett blåsigt Ystad, fick bli att köra till skogen för att springa där, kände inte precis för att ge mig ut på cykelstigar med den vinden som var idag. Kanske en liten fare i skogen med, men inga fallna träd fanns så det kändes helt ok. 20 km avverkades idag, något tungt ock klumpigt första milen men sedan gick det lättare.

v. 07

Onsdag:
Förra veckans uppstart efter förkylning blev inte så lyckad, 5 km på onsdagen sedan inte mer, kändes inte helt ok, fortsatta problem med halsen och hosta. Har fortfarande hosta men känner mig pigg för övrigt, tyckte därför det var hög tid att komma igång. Min sedvanliga morgontur dock kortade jag av den med 1 varv så sträckan blev 7 km och ett mycket lågt tempo, tog nästan 40 minuter på ....kändes lätt och bra att vara igång igen, ett orosmoln är dock att pulsen är för hög, får vara uppmärksam på detta, har kanske fortfarande något skit i kroppen, har jag riktig tur är det bara det att kroppen skall komma igång igen.

Torsdag:
Och så var det tid att testa med lite fart i träningen. Tog det något lugnare än jag brukar, tror det var ganska vettigt med tanke på mitt uppehåll, fortfarande är har pulsen tendens att sticka iväg, men känslan var utmärkt, och det kändes verkligen inte som det var något problem med pulsen. Dagens intervaller var mera av fartlek, d vs. långa intervaller utan någon egentlig vila, i stället var det joggvila som gällde 500 meter jogg mellan varje fartpass.
1000m
2000m
2500m
snittade ca. 4 minuter/km vilket är ungefär 15 sekunder långsammare än jag brukar ligga på vid de distanserna.

Lördag:
Några veckor sedan det var längre distanser, så jag gick tillbaka till 15 km idag och försökte verkligen hålla nere pulsen och strunta i tempot, gick inget vidare med pulsen, snittade 169 och en fart om 5.45/km.....en halvminut för långsamt och 10-12  slag för högt, dock kändes det bra, inga problem alls. Verkligen skumt detta, får ge det en vecka till sedan är det nog tid att undersöka vad som står på, om det inte blivit bättre. Kan det vara överträning??