v. 35

Måndag:
Åkte in på löplabbet efter jobbb för att hämta pulsbältet som varit i väg på reklammation, nytt skulle det bli!! Men för säkerhets skull så försökte jag på plats i butiken få "para" ihop min klocka med bandet men icke den ville inte finna bandet, vi testade med ett annat också men någon puls dök inte upp. Eftersom det var andra gången detta strulade så besämde de sig för att ge mig en ny klocka, utan att först kontakta Suunto (tilverkaren) all heder åt Löplabbet i Malmö, det var absolut inte sista gången jag handlade hos dem. Tack.

Onsdag:
Veckans första pass, har sedan i helgen varit lite seg i halsen inte direkt halsont men något har det varit och i kombination med snuva så misstänkte jag att en förkylning var i antågande och hoppade över ett par löppass, ingen förkylning har visat sig och tendenserna till förkylning har minskat, så idag fick det vara nog med löpvilan, tog den traditionella morgonrundan som blir drygt en mil, var ganska tungt på en medioker tid så något skit i kroppen är/har det iaf. Dryga 52 minuter idag vilket är knappt 5 minuter längre än för 2 veckor sedan, men å andra sidan gick jag inte på lika hårt idag.

Torsdag=intervaller
Idag skulle det verkligen visa sig om det står någon förkyling i kroppen eller ej. På schemat stod det
1000m
2000m
3000m
Alltså ganska tufft med långa intervaller men samtidigt inte lika hög ansträngning. Med tanke på att det är tävling på lördag så var planen att köra på bra på den första och sedan släppa något på nästa för att på sista försöka finna ett bra tempo i kroppen inför lördagen.
Första intervallen klarades av på 3.29 !! medan andra landade på 7.17 och den sista stannade klockan på 11.05, alltså precis som planerat, allt som allt blev det 12 km idag, nu får nog benen vila fram till på lördag då målsättning är nytt pers på milloppet i Trelleborg.

Lördag:
Trelleborg och 10 kontrollmätta km, kände mig ganska lätt i förväg, dock något tung i benen under uppvärmningen som avslutades med några stegringslopp på Östervångsstadion. Då jag kom till starten så var i princip alla andra vid startlinjen redan så jag fick göra en liten fuling och ställa mig bland de främsta och gick naturligtvis in framifrån, dock utan några större protester. Försökte hålla mitt eget tempo utan att ryckas med i något för hög hastighet. Kände ganska tidigt i loppet att jag inte skulle få något "gratis" idag, fick slita ganska hårt för att hålla planerade farten, som var tänkt. Halvvägs in i loppet började jag känna något av vätskebrist med lite frossa men det släppte igen, när banan gick neråt mot centrum igen, hade i princip ingen att hålla farten med under loppet, framför mig med ca. 20 meter fanns ett par IS Göta löpare men jag orkade inte riktigt att ta rygg för på dem. Den sista km försökte jag öka tempot något, vet inte om så egentligen var fallet men lyckads ta mig i mål på 38,55, ca. 30 sek. snabbare än förra året och nytt pers. Starten var dock flyttad tillbaka något från -07 så egentligen borde jag nog kunna räkna med ytterliggare ca. 20 sek förbättring.

v. 34

Tisdag:
Ingen förkylning blev det av det halsonda, så idag fick det bli att ta igen det förlorade långpasset från i helgen, eftersom det var arbetsdag så fick det bli att dra iväg vid 5 snåret, kanske lite i tidigaste laget för ett låång pass men ack så skönt när det var klart, 25 km avverkades på 2 timmar 10 minuter, sedan snabb dusch och frukost innan det var tid att börja arbeta.
Ni kan tro att den frukosten smakade extremt gott, för att inte snacka om kaffet!

Torsdag:
På resande fot och dagens morgonpass sprang i skogarna vid Båsenberga, utanför Vingåker, blev 3 varv i 2,5 km spåret samt fram och tillbaka till hotellet, totalt 10 km och dryga 51 minuter.

Fredag:
Skulle kunna kopiera texten från igår, eftersom förutsättningar och löpväg var exakt den samma, tiden blev också väldigt snarlik, inte många sekunder som skillde från igår. Idag korsades min väg av en familj? rådjur var nog 8-10 st som mindre än 50 meter framför passerade otroligt vackert, en sådan sak som lyfter hela passet.

v. 33

Måndag:
Då var man igång igen, både med arbete och med träning enligt vanligt schema, detta innebär ju att det i morse var tid för dryga 10 km med för skåne hyfsat mycket inslag av backar, startade numera traditionenligt vid 5 snåret, och med OS i lurarna gick det hur lätt som helst idag, runda klarades av på 49 minuter.

Tisdag:
Samma pass som igår, men denna gång gick det av någon anledning snabbare, tryckte inte direkt på något extra men en bit under 47 minuter stannade klockan på.

Torsdag:
Intervall kväll som vanligt är om torsdagarna, eftersom det är tid för Y-stafetten på lördag så blev dagens pass något kortare än vanligt uppvärmning och nerjogg som vanligt men intervallerna ungefär hälften mot brukligt.
500 m     1.38
500 m     1.40
1000m    3.31
Nu blir det att vila till på lördag och hoppas på riktigt bra tryck i benen.

Lördag:
Tävling Y-stafetten, en halvmara i Ystad fördelad på lag om 5 personer i varje, samma sträcka för alla löpare. Vilket lag som skulle segra var i princip klart redan före start, segerlaget blev det samma som förra året och troligen så var deras sämsta tid bättre än någon annan i övriga lag, så det var att slåss om övriga pallplatser. Vi lyckades utan större problem bli andra lag i mål en placering som vi hade från första v'äxling in i mål och distansen ökade succesivt hela tiden. För min egen del hade jag som mål att gå under 16 minuter på min sträcka, detta skulle vara en förbättring om 40 sekunder jämför med föregående år och det lyckades med lite marginal, stoppade klockan på 15.40 över de ca. 4.2 km som löptes. Ganska svårt att hålla tempot uppe då jag sprang solo hela sträckan, gick ut närmare 2 minuter efter ledarlaget och ca. 30 sekunder före laget på tredje plats, en tid som utökades till ca. 2 minuter.

Söndag:
Planerat för långdistans, men känner mig lite rosslig i halsen och är rädd att det är någon förkylning på gång, så kände mig tvingad att ställa in dagens pass, inte riktigt bra med tanke på att Växjö marathon närmar sig med stormsteg.

v. 32

Måndag:
Fortfarande semester, men tänkte mig ändå ett morgon pass före det att sambon körde till jobbet, var dock något irriterad i halsen samt kände mig seg i kroppen, så beslutade mig för att se hur dagen utvecklades. Halsen kändes ganska snart mycket bättre men fortfarande trött och seg....kanske sviter efter helgens festligheter? Beslöt mig ändå för ett pass på milspåret mot kväll till, inledningsvis kändes det ganska segt men det släppte och blev ett hyfsat pass, inte det bästa passet men tog mig runt på bekväma 47 minuter och slapp dessutom de värsta regnskurarna.

Onsdag:
Semestern börjar lida mot sitt slut och försöker vänja kroppen vid "normala" rutiner igen så idag fick det bli ett morgonpass på den traditionella rundan, försökte dock vara något så när human mot kroppen och startade inte förrän vid halvsju snåret. Försökte hålla något högre tempo än normalt och så blev det också, tryckte av klockan på drygt 47 minuter, vilket är ca. 5 minuter snabbare än den normala behagliga tempot på den rundan som mäter strax över 10 km.

Ett andra pass blev det även idag, Joel ville ut och springa en runda, i likhet med förra veckan, men det tyckte inte jag utan om vi skulle till skogen idag fick det bli att han cyklade, eftersom vi försöker lära honom att cykla utan stödjul passade det utmärkt att sätta på pinnen och jag fick jogga bakom, gick ganska bra även om det är svårare med balansen i slingan. Avverkade 5 km rundan på 28 minuter.

Torsdag:
Tid för nytt intervallpass, lite manfall på dagens pass men vi tappra två som körde intervaller körde på iaf. Blev att vända på förra veckans pass, alltså blev det idag:
1000m     3.31
2000m     7.13
3000m     10.41
Naturligtvis uppvärmning och nerjogg oxå, samt "joggvila" mellan första och andra intervallen så blev det totalt 11,5 km idag.

Lördag:
Långdistansmorgon, stack iväg strax efter kl 6 i morse, tog en runda ut mot Hedeskoga, vidare mot Västra Sjöstaden och ner till kusten för att följa den drygt en mil mot Nybrostand, otroligt härligt att på en solig morgon komma vid kusten, mötte där en del andra motionärer men även någon morgonbadare.
Strax före Nybrostand gick jag på slingan och sprang ca. 6 km på den innan det blev de avslutande sista 5 km hemmåt, totalt blev det 30 km på morgonkvisten och det kändes mycket bra inte sliten i kroppen och även mentalt var det inte så tungt.