Återhämtning

en vecka - inledningsvis för att benen var hyfsat stela efter Göteborg, sedan några dagars mental återhämtning. Nu är det bara att påbörja ny intensiv träningsperiod. Det går inte att leva på gamla resultat. Vet vad som krävs för att prestera på en nivå jag är nöjd med.
Så nu börjar en period med
  • Backintervall
  • lugna morgonpass följt av stegringslopp
  • "Vanliga" intervaller
  • Snabbdistans
  • Långpass
Full fart i spåren - ger resultat med åren!

Göteborgsvarvet 2011

Då var varvet avklarat och för er som följt mig vet att jag inte varit nöjd med träningen, egentligen sedan hösten 2010. Men de senaste 6 veckorna har det gått på rätt håll och jag var hoppfull om att hamna på typ 90 minuter, ett par minuter från pers.
Hade förmånen att starta i grupp 1A vilket gjorde det enormt enkelt att få ett lopp i totalt eget tempo, ingen trängsel bara att försöka hålla igen och inte lockas gå med de snabbare löparna.
Planen var att hålla ett jämnt och kontrollerat tempo med en snitt fart på 4:15/km. Gick kanon ungefär halva loppet, då benen blev tunga som bly och bara inte orkade att flytta sig som resten av kroppen önskade.
Hade inte heller inställning att pusha på mig att försöka utan vek ned mig och tog mig i mål. En anledning till att jag inte pushade mig själv var nog att jag inte hade en chans att göra nytt pers och såg då ingen anledning att ta ut det där lilla extra när det gick tungt.
Tog mig i mål på 1.34.17 en tid som gör att jag nästa år förmodligen åker ned en startgrupp igen...
Nåja nu har jag ju ett år på mig att träna igen och nästa år då så :-)

Rund är oxå en form

eller konsten att gå från rund o tung till vass o snabb på 19 dagar. Har insett att Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg och jag inte riktigt tränat som jag borde :-(. Ni kan ju gissa hur glad jag blev när jag i senaste numret av RunnersWorld fann lösningen. Ett formtoppnings program för oss som inte riktigt tränat som sig borde.
Så nu kastar jag mig handlöst in i det programmet och det återstår nu bara att följa det så är det klart, eller? :-)
Nåja måndagens träning bestod då i 12 minuters backträning och det kan väl sägas att efter det passet finns det inga broar i Göteborg som känns övermäktiga.
Hinner jag nu bara bli vass för övrigt så....kan det bli hyfsat bra till slut.