Haltar fram

med både träning och bloggande...avslutningen på förra veckan var ur ett träningsperspektiv hyfsat dålig, torsdagens intervallpass blev inget vidare, snö i slingan, blev istället några varva i mycket måttlig takt (gick knappt att springa fortare) ganska exakt en timmes löpning i omväxlande tunglöpt snö och sedan välpackad halt underlag där man fick lov att ta det försiktigt så ljumskarna var i behåll. På fredagen styrde vi våra vingar mot Stockholm och koncert på Globen, nämligen AC/DC, något som jag absolut inte ångrade, var bland det bästa i koncert väg som jag upplevt, även om det inte är så mycket....Därför blev det ingen löpning under helgen. Början på denna vecka blev det ett morgonpass med inslag av lite upp o nerförsbackar, ja så mycket det nu står att finna av den sorten i Ystad. Efter det har jag avstått träning p ga. att jag kännt mig något hängig, ingen förkylning som brutit ut, inte riktigt halsont, något lätt irriterad i gommen men likväl så känns det som det är något på på gång....vet inte riktigt hur jag skall tolka signalerna från kroppen. Är jag förkyld eller inte? Förmodligen försöker jag mig på ett pass i morgon bitti om inte den där förkylningen som kanske finns i kroppen gjort slag i saken och brutit ut ordentligt.

Fullt upp

under några dagar har det varit och därför har skrivandet här kommit avsig något. Tror jag noterade förra onsdagens kombinerade löppass och styrketräning senast, det där passet på hotellet med ett mer eller mindre farligt löpband. Torsdagen som följde blev ingen träning, lång arbetsdag som inte avslutades förrän jag var tillbaka på hotellet vid 22 snåret och då orkade jag inte precis fundera på träning. Fredagsmorgonen däremot tog jag mig en runda på cykelstigarna från Arlandastad, hamnade i Märsta (tror jag) och där vände jag tillbaka, blev milen jämt, dock i ett lustempo, efter utbildningen var slut så var det att ta flyget hem och var väl hemma strax efter 19. Lördags morgon brukar ju vara synonymt med långpass, men icke denna gång, kände liksom inte för att ge mig iväg ut å springa när jag varit borta större delen av veckan, fick bli att fixa hemmavid, sedan satte jag mig på motionscykeln och såg Anders Södergren vinna 15 km klassiskt! skönt med en skidframgång, har ju inte varit speciellt mycket av det denna vinter. På kvällen sedan bar det iväg på 35 års kalas och det förstörde ju ev. funderingar till träning på söndagen. Nya veckan fick då istället inledas med ett långdistans pass om två timmar, för det att kosan styrdes mot arbete.

Fy för löpband

ännu en hotellkväll och löpband....idag i utkanten av ståkhålm, snö ute och därför tog jag ett pass på gymmet som tillhör hotellet, om det nu var något positivt med dagens löpband så var det omgivningen, ingen varm bassäng och bastu som förpestade luften, skönt och behagligt. Däremot var löpbandet av något sliten karraktär, stundtals så ökade och sänkte bandet farten efter eget tycke och smak...när sprungit typ 5,5 km så höll jag på att bli avkastad för tredje gången tror det var då beslöt jag mig för att sluta kuta och ägnade mig en stund åt styrketräning på maskinerna som fanns där. Styrketräning har ju de senaste åren varit i princip obefintlig bortsett från några armhävningar och situps, så det lär väl vara hyfsat med träningsvärk i morgon kväll.

Hamsterpass

eller hur man fördriver en kväll på ett hotell i Stockholm. Befinner mig på söder och kännner inte till det nämnvärt runt omkring och kom tidigt till hotellet, hade hoppats att det skulle finnas gym så jag kunde köra lite styrketräning, men tji fick jag, en motionscykel och ett löpband var allt, dessutom stod de i anslutning till den varma goa poolen och typ 3 meter från bastun.... så det var ju inte precis kallt i lokalen. Ställde in bandet med svag lutning och sprang på, började med uppvärmning och därefter ökade, någonstans i mitten av passet ökade jag tempot till 15 km/h och då rann svetten hyfsat. Totalt blev det 7 km på den föga imponerande tiden 37 minuter, men farten och värmen under knappa 4 km fick kompensera den lusiga starten. Nu skall det smaka förträffligt med mat!

Shit vilken morgon

på väg på tjänsteresa för resten av veckan, och därmed osäkert hur det blir tid och möjlighet till träning så jag tog för ovanlighetens skull morgonträning för andra dagen i rad. Idag löpning och det på rundan med backar, har ju varit försiktig med den sedan hälen krånglade men nu är man ju på G igen!! Kunde trycka på hyfsat och höll 5 minuters tempo, vilket får anses som fullt godkänt för att vara den rundan så tidigt på morgon. Sedan till flyget för transport norröver....skulle åka 8.30 men icke flyget inställt, nu ser det ut som det avgår vid 10 tiden, och så var den dagen uppstressad till max

Rullskidsmorgon

och en perfekt sådan. Även denna morgon så stötte jag på en granne när skulle ge mig iväg, dock inte samma som härrom veckan, denna är något mera förstående då han oxå tränar en del, främst löpning, så denna gång var det nästan uppmuntran i stället för ifrågasättande. Tog vanliga turen om ca 1 mil, och idag var vädergudarna med mig, lagom kallt för att asfalten skulle vara perfekt att åka på, inte blöt och tung, och ej heller så kallt att det riskerade vara halka, dock skönk temperaturen när jag var hemkommen, tur att man är så morgonpigg!! Åkte västerut på cykelstigar inne i kvartern häromkring, märkte väl något av blåsten, efter ca. halvvägs går rundan ner vid vattnet och vänder österut igen, och nu märktes vinden, dock till det positiva, fick vinden i ryggen och huj vad det gick lätt. Sedan kan man ju undra om det egentligen är så positivt, jag menar träningseffekten blir ju något lägre, med mindre motstånd. Det torra och perfekta underlaget gav också lite andra bekymmer i form av det i nedförsbackarna gick något fortare än vanligt och krävde mera planering, vid korsningar och andra obehag i form av bommar vid cykelstigar.

Långsöndag

Idag var tendenserna till förkylning borta så det fick bli langpass idag. 24 km på morgonkvisten med lite härlig löpning längs kusten bilder kommer på bildsidan. Dagens pass var ännu ett sådant som bara rullade på steg på steg och tiden bara flög iväg och snart var de tänkta två timmarna avklarade. Bara så gött med riktigt bra flyt i träningen.

Förkylning

gjorde att jag hoppade över dagens långpass. Kände mig tung i huvudet och en aning snorig, dock ingen feber men tillräckliga varningstecken för att inte ge mig ut och springa i dryga 2 timmar. Inget halsont men något tjock i halsen gjorde inte det hela mycket svårare att ta beslut om inställd träning. I stället kommer dagen att ägnas åt diverse sysslor hemmavid, typ städning och så, samt 2 st föreläsningar av David Lega och Magdalena Forsberg, inte fy skam det heller.

Tjohoo!!

så underbar löpningen kan vara, lika mycket som löpningen var grymt slitsam och smärtsam under avslutningen på förra året, lika mycket positiv energi finns nu, minst! Så snabb det kan vända från ha varit riktigt problemfyllt till att återigen andas optimism. Orsaken till denna glädje är hur de senaste veckornas intervall pass, har känts, både avseende fart, känsla och mjölksyra. Nu är det iof långa intervaller som vi kör, så mjölksyran skall inte vara så påtaglig, men likväl det känns helt enkelt kanon, får astränga mig för att inte springa alldeles för fort, lyckas trots det vara lite för snabb iaf enligt Göte som planerar intervall passen åt oss, dagens träning blev så här: Uppvärmning och stegringslopps, totalt 3 km. Intervaller: 500 m 1.58 30s vila 500 m 1.56 90s vila 1000m 3.57 90s vila 500m 1.54 30s vila 500m 1.55 90s vila 1000m 3.45 90s vila 2500m 9.40 Nerjogg, 2,5 km

Kallt och rått

2 varv runt Växjösjön, varav det första tillsammans med kollega i mycket lugnt tempo, andra gick något fortare, men som ses på tiden så var även det varvet lugnt. Lagom uppstart efter två dagars vila pga. förkylnings tendenser. Nästan 11 km blev det och dryga timmen, som sagt lugt och stilla!! Får vara glad om jag klarar mig från kraftigare förkyling eller om det är att kalla det för Influensa "light" d vs. det där som verkar vara "poppis" just nu, hög feber i ett par tre dagar och förkylning på det, hemmavid har det varit lite åt det hållet, med min kära sambo som absolut hårdast drabbad, hoppas nu att jag klarar mig denna gång.