Backlöpning

med tunga ben. Skumt när resten av kroppen verkligen vill men benen är så tunga att det krävs extra tankevilja för varje steg.
Tisdagens långa intervaller i kombination med onsdagens gympass är väl det som satt kvar i benen.
Nåja passet klarades av och snart är jag upp i de 10 intervallerna som är basen i backträningen.
Uppvärmning och nerjogg om vardera 15 minuter, samt 8*200 m backe med 200 m jogg vila tillbaka var morgonens träning.

Mastodont intervaller

Undrar om jag någon gång under alla år som jag tränat löpning kört så här pass mycket intervaller. Tempot var väl kontrollerat och passet inriktat på uthållighet.
Efter 20 minuters uppvärmning körde vi på.
15 minuter @ 4.36 min./km
90 s löpvila
8*4 minuter @ 4.30 min/km
75 s löpvila mellan varje
10 minuters nedjogg på det.
Konsten idag var nog att hålla tempot på rätt nivå, det är ju ganska lätt att trycka på det där lilla extra när det är tid för intervaller, men tror nog att det var på ganska rätt nivå idag.
Hade krafter kvar ända till sista intervallen, men den sög musten ur mig rejält, motvind och stigning gjorde att jag fick ta ut det sista.
Ett riktigt härligt pass och stort tack till övriga YIF löpare som var med!

Mörkt, kallt....

och riktigt ruggigt var det i morse. Nåväl dagens pass skulle göras, som vanligt är måndagspasset 45 minuter lätt jogg följt av 5*100 m stegrings/kordinations lopp. De 45 minuterna var mer eller mindre tunga och tråkiga, gårdagens långpass satt nog fortfarande i benen.
Men när jag kom till de avslutande stegringarna hände något, bra flyt och ok känsla. Fortsatt hopp om framtiden ger det!

Inre kamp

mellan att stanna kvar hemma och vila en stund till eller ge mig ut, efter allt för få timmars sömn så vaknade jag och såg till min stora fasa att det var tid och ge sig iväg....trött värre och förmodligen något sliten i benen efter gårdagens fartpass, gjorde att jag starkt övervägde att stanna hemma, men insikten om att det nog skulle bli svårt att klämma in ett pass senare idag gjorde att jag trots allt gav mig ut.
17 km blev det, farten måttliga 5.23/km, ganska ok.

Mix

av allt har det hittils blivit under veckan. Inledde ju i måndags med lätt jogg och några stegringslopp på det.
Tisdag blev det backintervaller 5*200 m, dessa kändes betydligt bättre än veckan före.
Sedan har det blivit några dagar utan träning, p ga. tjänsteresa och ganska späckat schema, där det tyvärr inte gick att få in något löppass i schemat :-(
Idag fick det så bli ett kombinerat fartpass. Förutom planerade 15 minuter snabbdistans blev det några intervaller
2+4 minuter i två cykler. Totalt blev det då 27 minuters fartträning idag dessutom upp o nerjogg på det. Lär kännas i benen i morgon då det är tid för ett långpass, på sisådär 20 km.