Fart

är ledordet för passen mitt i veckan, iaf för närvarande. Måndagen fick det bli löpvila och istället ett pass på gymmet, gött det med.
Tisdag var det så tid att snöra på sig löparskorna igen. Då helgens löpning fortfarande gjorde sig påmind var det fokus på kortare intervall med högre fart och försökte även få tekniken att vara hyfsad.
10*100 med 100 meters joggvila mellan varje. Det blev två dylika serier.
Torsdag och tid för långa intervaller, denna vecka tillsammans med Daniel och tur var väl det för annars är nog risken stor att jag hade fegat ur, ja kanske inte med intervallerna eller antalet, men farten hade med all säkerhet blivit lägre.
På schemat stod 4*2 km +2*1 km, allt med endast en minuts vila mellan varje. Hade en förhoppning om att hålla typ 4.30/km, men det visade sig så svårt, tror nog snittet blev 4.15/km på de långa och 4 minuter på de avslutande tusingarna.
"Något" snabbare än planerat alltså :-)
Och det fick jag lida för idag lördag, då det var tid för kortdistans 5 km. Uppvärmning och den första km gick bra men sedan kändes det att jag hade ett tungt pass från torsdagen i kroppen. Strax under 4.30/km blev snittet idag. Inget o grina för - resultatet kommer ju när jag släpper på träningen!
I morgon söndag planeras det för ett riktigt härligt långpass. Bara glida i typ två timmar. Nice.

Magisk gräns

har jag passerat denna vecka. Och då inte träningsmässigt, NÄ jag har kommit typ knappt 1/3 in i mitt liv. Har ju liksom tänkt att uppleva nästa århundrade och då bör jag sikta på att bli typ 129 år gammal så när jag nu passerade 40 års strecket är det bara en liten del på vägen dit ju.
Det påstås ju att när man passerat det där strecket så krävs det mera återhämtning, och det vill jag nu bevis att så är inte fallet, så jag passade på att dra till med en riktigt tung träningsvecka ;-)
Tisdag: ganska lugnt med 45 minuter jogg och som avslutning 5*100 m
Onsdag: 20 km distans i Eskilstunda
Torsdag: Intervaller a la Akraka.
Lördag: Tävling om 8 km terräng, plus upp o nerjogg totalt typ 13 km.
Söndag: Nytt långpass om 20 km.
Ses i spåret?