Hemmavecka!

Var ett bra tag sedan, jag hade en hel vecka hemma utan någon tjänsteresa, men nu är det en sådan, skönt! "Firade" detta med en sedvanlig morgonrunda med så mycket backar som det nu finns i Ystad :) Ett skumt träningspass, där benen inte alls var med och det var mycket tung löpning idag, dock så säger snittfart vs. pulsen något annat, kan det betyda att formen är på väg? Skall bli spännande att se på annandag påsk när säsongens första tävling går av stapeln.

Sömngångarpass

Efter en natt med dålig sömn var det så tid för veckans långpass. För ovanlighetens skull så blev det inte i arla morgonstund, hade bestämt att köra med klubben (YIF) idag, så jag begav mig iväg vid halvtio och mötte upp övriga en halvtimme senare. Vi var idag ett bra gäng, närmare 10 st, som sprang österut runt Nybrostrand och på sanddynerna tillbaka mot Ystad. Blev årets längsta pass på 2,5 timme och knappt 3 mil.

Eskilstuna

i tvådagar och morgojogg. Tisdag morgon: När jag kollade ut från hotell rummet i Eskilstuna så var det till en klar och vacker morgon, oj måste ut och kuta ser underbart ut! Väl ute var det inte riktigt lika underbart, några minusgrader och en hyfsad bitande vind, fick aldrig upp värmen riktigt trots en timmes löpning. Men ack så gött efteråt. Onsdag morgonen var ungefär lika då jag kollade ut, men väl ute så var vädret mycket härligare, ingen blåst, dock ganska kallt, frös om fingrarna nästan hela passet. Tog samma runda som dagen innan, ungefär samma tempo, nästan iaf, tog minuten längre tid denna gång. Idag torsdag är jag åter hemma och har kört intervaller, idag var det riktigt tungt, vi gick ner något i distans, körde 7*800 med 60 sekunders vila, hade mjölsyra känning på första intervallen, gick nog lite för snabbt idag... 3.07 3.00 3.00 3.02 3.00 3.00 2.55 En ganska jämn serie, ett litet missöde i mitten, berodde på att vi öppnade något för snabbt och försökte sedan korrigera, blev inte så bra.

Rögle - AIK

i kvalserien, första perioden samt en del av pausen avnjöts på motionscykeln, hemma i TV rummet. Ett lätt pass för att mjuka upp kroppen efter gårdagens långpass, en timme och knappt 34 km blev det på cykeln. En skön timme till en match där resultatet ser ut att sluta helt perfekt.

Låångpass morgon

även denna lördag, dock var det något tyngre och jobbigare idag än förra veckan, kanske kan förklaras av att det sprangs något snabbare idag, typ 8 sek/km hade tempot ökats med. Denna lördag var det ingen dimma alls vilket gjorde löpningen längs kusten ännu trevligare än brukligt, nu kan man känna en förnimmelse av den underbara tid som komma skall, med solen lågt stående över havet! Då jag kom hem förra veckan var det med en känsla av att kunna fortsätta länge till, idag var det inte alls med samma positiva känsla. Det sköna med träningen nu är att alla de problem jag hade i slutet på förra året är fullständigt bortblåsta och det flyter på bra nu, även om det är en bit till formtoppen så känns det att man kommer allt längre i formen.

Mycket resande

i jobbet för närvarande, detta påverkar naturligtvis även träningsmöjligheterna, försöker dock komma ut på någon tur även på resande fot. Inledningen denna vecka har tillbringats i norra delarna av landet, och två dagars morgon jogg i snöpuls respektive hala gångstigar har det blivit i Skellefteå respektive Sundsvall. Idag torsdag är det åter hemmaplan och intervaller som gäller. Samma upplägg på passet som för två veckor sedan och hyfsat bättre resultat, ca. 10 sekunder minus per km, får väl betecknas som fullt godkänt! 8*1000 m med 60s vila. 3,58 4,03 3,55 4,00 3,55 3,55 3,51 3,40 Till detta kom upp o ner jogg samt lite löpskolning och stegringslopp. Totalt 13,5 km idag.

Ännu ett

långpass avklarat. Blev "sovmorgon" idag, kutade iväg strax före halv sju och det var ju ljust ute!! dock ganska dimmigt som förstörde något av naturlupplevelsen. Turen gick via cykelstigar i kvarteret hemmavid och vidare ut till Hedeskoga, mot Källesjö på nya cykelstigen, sedan ner runt Edvinshemsskolan och mot kusten. Längsmed kusten var det ganska många fiskare som vadat ut i dimman och prövade lyckan. Vid "jakten" så var det tid att vända turen hemmåt igen och när jag nådde hemmet så var det efter 2 timmar och 15 minuter med 26 km avklarade. Hade känslan av att kunna fortsätta en bra stund till, utan några problem, undrar hur långt det gått att springa utan den berömda väggen dykt upp? Lustigt är det att den första milen är nästan den jobbigaste för att sedan bara det flyter på.

Fortsatt snöigt

var det även under onsdagens morgonpass, i krokarna kring Skärholmen. Valde denna morgon att ge mig iväg på motsatt håll för att variera sig något, när man nu sprang på okänd mark. Samma upplägg blev det dock, iväg och så få korsningar som möjligt, vända tillbaka ungefär halvvägs, så vips blev det en mil på onsdagen. Tillbaka på hotellrum blev det även lite styrketräning i form av situps, armhävningar och ja ingen variation det blev naturligtvis utfallssteg oxå, 3*15 av alltsammans. Idag torsdag är jag åter hemma och som brukligt är var det tid för intervaller. Fortsatt satsning på långa härdande dylika, idag körde vi 3*2,5 km med endast 60 sek vila mellan varje. Kändes faktiskt riktigt bra, pulsen har börjat hitta neråt igen, kan det vara tack vare den Kan Jang som jag köpte i lördags? Får nog bli att testa dylik fler gånger! Beträffande löpningen så kände jag mig mycket starkare idag än förra veckan dagens splitt blev på helt rätt håll: 10.19 9.32 9.17 Ja ja, är fullt medveten om det stora hoppet från första till övriga, detta var dock helt planerat, övriga två gick dock snabbare än tänkt, målet var faktiskt 9.45....Men vi tog oss runt på ett ganska bra sätt ändå.

Snöig morgonjogg

Vaknade upp till ett vitt Stockholm (Skärholmen), men efter sedvanlig vånda så gav jag mig ut på okända snötäckta stigar och villakvarter. Blev att springa runt parkeringen vid köpcentrat vid Kungens Kurva, samt sedan ut i kvarteren, försökte att hålla mig till raka spåret för att inte ha för många vägval att göra när det var tid att vända tillbaka, underlättade resten av dagen att hitta tillbaka till hotellet :). Underbart vackert med den nyfallna orörda snön, den sedvanliga euforiska känslan som infinner sig efter passet går knappast beskriva, kan inte förstå varför jag i förväg funderar på att vända sig om och sova en timme till.

Långdistans

Äntligen igång med långpassen igen! Så skönt att komma ut och köra på, trots att det är en månad sedan förra långskubbningen så gick det förvånansvärt bra, hade i början känningar av träningsvärk från i torsdags men efterhand så försvann även den. Nu börjar det dessutom bli allt ljusare på morgonen också, så när jag kom ut till slingan efter ca. 30 minuters löpning var det redan ljust och bara å ge sig ut i skogen. Blev 2 timmar och drygt 23 km, så tempot var helt ok, för att vara ett långpass.

Träningsvärk!

Oj oj, idag märks det att intervallpassen varit försummade den senaste månaden, gårdagens pass gör sig påminnt i låren! Ganska skönt egentligen med lite så där lagom med träningsvärk då vet man att passet gjorde nytta! I morgon bitti blir det att kuta långpass! Undrar om jag fixar två timmar?

Intervaller

Var ett bra tag sedan, närmare bestämt tror jag det är fyra veckor sedan sist och det kändes också. Har missat de senaste tre intervallpassen pga. lite olika orsaker typ jobb och snö! Men idag var underlaget helt perfekt och på schemat stod det 8*1000m med endast 1 minuts vila mellan. Men å andra sidan så var det inte något jätte tempo, öppnade i beskedliga 4,14 tempo för att avlsluta på helt ok, 3,45. Framöver går träningen i riktigt viktiga veckor, endast typ 2 månader kvar att slipa formen på, så nu kommer långpassen och intervallerna att bli mycket viktiga för utfallet under tävlingarna i maj månad.