v. 05

Halsont.....som jag befarade i början på förra veckan var det något på gång, även om det inte bröt ut då, började igår att få ont i halsen, inte så mycket men en irriterande känsla speciellt när jag sväljer, får där börja även denna vecka med lite ofrivillig vila, trycka i mig frukt och vitlök samt hoppas att det går tillbaka igen.

v. 04

Lite förkylningstendenser i början på veckan, inget som brutit ut, men näsblod under några dagar och det brukar vara ett ganska säkert tecken på att det inte står riktigt rätt till. Inget har brutit ut och i dag torsdag kändes det lättare i kroppen, så nu fick det bli att dra igång veckans träning.

Torsdag:
Långaintervaller, försökte att hålla igen lite med tanke på hur veckan varit tidigare, blev lite si så där med det. Körde idag 1000m, 1500m och 2500m, samt uppvärmning och nerjogg. Sedan hem till handbollen, men det gick ju inte så där jättebra.

Lördag:
Långdistans i ruskväder, tänkta köra dagens pass med YIF friidrott, men det var sparsamt med deltagare då de flesta var på tävling, men vi var en liten tapper skara på 3 personer som drog iväg, 23 km blev det i regn och blåst.

v. 03

Måndag:
Snabbdistans 10 km med inslag av backar, höll 4.30 tempo. Bra flyt i löpningen men fortfarande känning i hälsenan, försöker göra lite övningar för att stärka upp den. Förvånansvärt bra känsla för övrigt trots att det är tredje dagen i rad med löpning och totalt över ett marathon på dessa passen.

Tisdag:
Eftersom det blev löppass i går kväll så avvaktade jag med dagens styrkepass tills i kväll. Att det sedan gick lättare än brukligt på styrkepasset kan förmodligen tillskrivas både att det blev kvällspass samt att jag inte kört styrka på några dagar. Som vanligt blev det knappt en halvtimme, fördelat på 100 varv med repet samt 2*25 + 2*20 situps och armhävningar, kompletterat med 2*10 utfallssteg.

Onsdag:
Morgonbackar 10 km, ett ganska normalt pass med i ett halvruggigt Ystad, med lätt duggregn och blåst.

Torsdag:
Idag blev var det tid för dubbla pass, det traditionella styrkepasset på morgonen. Ikväll var det sedan tid dax för intervaller, kändes bra trots att det varit en vecka med ganska många mil. Själva intervall passet bestod av 1500, 2500m och 1500m, snittfarten låg runt 3.53/km, något skiftande beroende på sträckan.

Söndag:
Efter två dagars vila var det en utvilad kropp som gav sig ut på helgens lång pass, vi var 6 st som samlades i Tomelilla och gav oss iväg, igenom skogen, äppelodlingen och ut på grusvägar, ett trevligt pass i härlig miljö, knappt 21 km blev det idag.

v. 02

Måndag:
Dagens löppass kändes betydligt bättre än det i lördags, var förmodligen sliten då och löpvilan i helgen gjorde gott. Idag blev det 10 km på bitvis slaskiga och sliriga cykelstigar. Tog det försiktigt för att inte gå om kull och klockan stannade på hela 55 minuter.

Tisdag:
Styrkepass med hopprepet, och de vanliga situpsen och armhävningarna, fortsatte med samma antal som i helgen, får nog gå ett par veckor så här innan jag ökar igen.

Onsdag:
Försökte komma på anledning att inte stiga upp när klockan ringde men jag stod på mig och ut kom jag, vanliga morgon rundan, idag betydligt bättre underlag idag än i måndags och det gick ungefär 4 minuter snabbare än då, försökte medvetet att trycka på lite extra idag, naturligtvis gjorde det halkfria underlaget sitt till också.

Torsdag:
Dubbla pass idag, först styrkepasset på morgonen och i kväll blir det intervaller. Styrkepasset var betydligt jobbigare idag än de senaste gångerna, men det är väl så det skall vara lite ner och mycket upp.
Intervallerna avklarade, vi är inne i en ganska tung period nu av långa härdande intervaller, idag var det 2000m 500m joggvila, 3000m vila och sist 2000m.
Dagens intervaller gick ca. 5 sekunder snabbare/km än de förra veckan.

Lördag:
Veckans långpass får vänta tills i morgon, blev dock en milrunda på eftermiddagen, tog det lugnt och njöt av den friska luften. Är dock något oroad över min vänstra hälsena vilken ömmar innan jag hunnit bli varm. Kör ju lite styrka för att motverka detta men får nog fundera på att testa något inflammations hämmande också. Kanske skall börja med att testa tigerbalsam ett par gånger om dagen.

Söndag:
Långdistans 24 km, gav mig iväg strax före 07, något blåsigt men hade vinden i ryggen på väg till skogen. Idag var det nästan ingen känning alls i hälsenan, verkligen skumt det kommer och går.....ett härligt pass blev det, hyfsat många flanörer ute i skogen så pass tidigt. Kom hem strax efter kl. 09 och sedan smakade frukosten utmärkt.