v. 18

Måndag:
Hemkommen igen från Åre och några dagar med mycket skidåkning och även en o annan pilsner....blev morgontur idag om 10 km och benen kändes utvilade, kutade runt i 5 minuters tempo.

Tisdag:
Dags för att formtoppa inför Göteborgsvarvet och idag blev det snabbdistans om 5 km, kändes att kvalitets träningen varit lidande 10 dagar, farten fanns kvar men känslan var inte riktigt på topp, men denna och nästa vecka skall nog finslipa formen igen, rudan tog 20 minuter och 24 sekunder, totalt 10 km idag.

Torsdag:
Intervall på idrottsplatsen denna gång, faktiskt första gången vi körde intevall passet där, troligen inte sista, var kul med lite omväxling, körde idag 10*400 m varav de sista 100 var avstannande och tiderna på respektive varv inte riktigt rättvist, varje varv tog ungefär 95 sekunder medan det som egentligen var fartdelen låg runt 57 sekunder, vilade sedan lika länge som löpningen varade.

Fredag:
Morgonbackar hemmavid, tog vanliga rundan som blir dryga 10 km, var nog välbehövligt då det varit sparsamt med backlöpning de senaste veckorna. Eftersom vi körde intervaller i går så försökte jag bara att hålla nere pulsen idag och därför tog rundan också ett par minuter längre tid än vanligt, tror nog det blev ett lagom återhämtningspass.

Lördag:
Sista långa passet innan det är tid för vårens stora mål, Göteborgsvarvet, siktar ju som vanligt på nytt pers, hoppas gå under 90 minuter, vilket jag också bör klara om det inte blir för trångt i början, de första 2 km kan ju förstöra alla möjligheter till nytt pers. Dagens pass startade jag nästan ovanligt sent, gav mig iväg vid 9.30 för att ansluta till YIF´s lördags pass, skönt att ibland springa i grupp även om det gör det svårare att hålla eget tempo. Idag blev det närmare 27 km allt som allt i 4.50 tempo, egentligen något för snabbt för att vara långpass men en bra genomkörare inför det som komma skall.

v. 17

Måndag:
Hade tänkt mig att ta ett försiktigt morgonpass men då klockan ringde ställde jag snabbt in den rundan, då benen kändes ganska tunga och även värkte efter gårdagens tävling, sitter nog inte fel med en vilodag.

Tisdag:
Morgonpasset avklarades idag i stället, ganska tunga steg de första km, men sedan släppte det och det gick väl ungefär som vanligt, de dryga 10 km tog ca. 53 minuter.
Senare på dagen känns det som en förkylning är i antågande, lite snuvig och tendenser till näsblod, brukar vara säkra tecken på förkylning,  så nu blir det å vila lite, men lite tur i oturen får man allt beteckna det som ändå, eftersom veckan ändå blir svår att få till någon bra träning under då är tjänsteresa torsdag - söndag tillsammans med kunder och det blir svårt att få till någon bra träning under dessa dagar.

Söndag:
Halsonda gick bort med ett par dagar i Åres backar och helgen fick avslutas med 12 km morgonjogg från Åre centrum mot Duved, lite tung i benen var jag efter utförsåkning med hyfsat tempo ändå för att vara på morgonen, 1 timme och 3 minuter.

v. 16

Måndag:
Tillbkaka hemmavid ett par dagar och idag fick det bli den vanliga morgonturen med inslag av backar, börjar kännas att våren är på gång, varmare på morgonen och dessutom ljuvligt fågelkvitter.

Tisdag:
När motion är som bäst! Det är träningar som den idag man lever för under årets mörka dagar, är på tjänsteresa och kvällens löppass förlades kring Varbergs centrum, fick förslag på några olika rundor i reception, den korta ca. 5 km längs med vattnet och Varbergs fästning ett par km iväg och sedan tillbaka genom trevliga villa kvarter, den längre rundan på dryga milen, gick förbi hamnområdet och ut mot villa/sommarstug område, bitvis på små grusvägar och bitvis längs med stranden, dessa rundor tillsammans med ett underbart väder med ca. 10 grader i skuggan gjorde dagens pass till en underbar upplevelse och jag hade med lätthet fått till ganska många fler km än de 22 som avverkades, men någonstans måste man stanna och det kommer ju en dag i morgon också.

Onsdag:
Kvällens pass avverkades runt Växjösjön, ett snabbdistans pass om 5 km och tog 20 minuter 27 sekunder, med uppvärmning och nerjogg från o till hotellet blev det 10 km sammantaget. Ganska slitna ben efter gårdagens långdistans och det är ju fjärde dagen i rad med träning, i morgon väntar intervaller och sedan skall det bli skönt med ett par dagars vila innan det är tid för tävlingspremiär för året då det är Ystad Terrängen som står på programmet.

Torsdag:
Intervallkväll, gick förvånansvärt lätt idag, hade nog förväntat mig att benen skulle vara som telefonstolpar....efter de senaste dagarnas hårdkörning, men inte passet flöt på suveränt lätt och satte t om. pers alt. iaf säsongsbästa på 2,5 km slingan utan att behöva förta mig. På söndag är det tävling och då blir det att se var man står denna säsong.
Dagens splitt:
500 m 1.49
500 m 1.47
2500m 8.57
1000m 3.36
De inledande intervallerna var avsedda att höja pulsen och där gick vi inte så hårt.
Som vanligt uppvärmning och nerjogg och totalt 10 km idag.
Nu skall det bli riktigt skönt med 2 dagars uppehåll.

Söndag:
Långdistans med tävling, ett annorlunda pass, där jag kopierade förra årets upplägg med att springa till starten för Ystad Terrängen, med dryga 10 km som uppvärmning och sedan genomföra själva tävlingen om 12 km, men i ärlighetens namn är den nog inte mer än 11,6 km. Hade på känn att formen är god men var inför starten skeptisk till dagen då benen var ganska tunga på uppvärmningen, men starten flöt på bra och jag hittade snart ett bra tempo, passerades efter ett par km av fyra löpare som lade sig 50-100m framför men längre blev det inte, efter varning så kändes som jag började plocka på dem igen och med knappt 2 km kvar hade jag passerat samtliga igen, lyckades hålla tempot upp och kostade även på mig en långspurt, gick i mål på 46 minuter och 51 sekunder, vilket är lika med knappt 2 minuter bättre än förra året, verkar som detta året också kan bli ett  bra löparår. Avslutade med att springa hem och fick ihop dryga 27 km totalt idag.

Söndag kväll, såg nyss att resultaten var uppe på YIF´s hemsida och läsningen var till belåtenhet, lyckades försvara min seger i motionsklassen från förra året, och det trodde jag nog inte i förväg, vad som också tydligt framgick av listan var att resultaten var bättre i år, vilket till viss del kan tillskrivas att vinden var mera fördelaktig i år.

v. 15

Måndag:
Snabbdistans 5 km ca. 50 sekunder snabbare än förra gången jag tog samma runda, och känslan var helt ok, formen är helt klart på väg, idag tog rundan 20 minuter och 2 sekunder. Uppvärmning och nerjogg och rundan blev totalt 10 km.

Tisdag:
Träningsfritt och en helkväll framför TV´n först hockey med Mif-Rögle.... hu vad nervöst, när den är slut så blir det Liverpool-Arsenal.

Onsdag:
Morgonjogg med 3 varv runt Backaskolan, som vanligt drygt 10 km och tiden var ungefär som vanligt också, typ 53 minuter. Har också tagit mig ett besök på vårdcentralen idag, för halsprov, då det florerar streptokocker i familjen, än så länge hade jag dock klarat mig får hoppas att det förblir så också, ett träningsavbrott p ga. sjukdom skulle vara synnerligen olämpligt nu.

Torsdag:
Intervaller, kort rapport, kvällen ägnas åt att njuta av Rögles avencemang till högsta serien.
1000m   3.34 vila 60 s
1000m   3.39        60s
1000m   3.40        60s
1000m   3.43        180s
500m    1.45          30s
500m    1.45          30s
500m    1.47          30s
500m    1.43

Uppvärmning och nerjogg på det innebar ca. 11 km.

Fredag:
Hu nu blev det tufft, efter gårdagens rysare framför TV´n med obeskrevlig lycka då Rögle klarade elitplatsen, laddade jag ordentligt med mat för att ta mig ut på helgens långpass tidigt i morse, egentligen inte riktigt lyckat att mindre än 12 timmar efter tufft intervall pass dra iväg på långrunda, men helgens planer gjorde att det inte fanns några andra alternativ. Kortade ner rundan något för att hinna före jobb och att skona kroppen något, 22,5 km på 2 timmar och det gick förvånansvärt smärtfritt, men så var det bra förutsättningar, lyssnade på radion om rapporter från hockey´n i går och en gryning som var underbar om än något kylig.

Söndag:
Iväg med familjen över helgen och dagens löppass gick av stapeln i Hultsfred! Tog mig en morgonrunda och tror nog jag fick se det mesta av byn både en och två gånger under den mil jag samlade på mig, pigg i benen efter vila sedan i LD passet i fredags, tyder på bra form då återhämtningen från ett par tuffa dagar går snabbt.

v. 14

Måndag:
Min vanliga morgonrunda, om möjligt något tröttare än vanligt när jag gav mig ut, förmodligen beroende på den förlorade timmen i helgen, men när jag väl kommit igång så var det en riktigt härligt, gryningsljuset hög frisk luft och inriktning på att ta det lugnt med att hålla pulsen nere och tror nog att jag slog någon form av rekord i låg puls, farten blev ju därefter men det gör inte så mycket.

Onsdag:
Intervaller, körde dem själv, betydligt svårare att hålla fart när man inte har drag hjälp eller någon som jagar på, veckans pass bestod av,
500m   1,51   vila 30 s
500m   1,46   vila 30 s
500m   1,44   vila 120 s
2500m 9,29   vila 180 s
2500 m 9,26
Plus uppvärmnning och nerjogg om totalt 5 km.

Torsdag:
Snabbdistans 5 km, benen sega efter gårdagens intervaller men fick ändå till ett bra pass, klockan stannade på 20 minuter och 30 sekunder cirka 20 s bättre än sist jag körde motsvarande runda.

Fredag:
Grymt sliten i benen idag, trots det var det tid för veckans långpass, ett underbart väder blev det under turen, solen sprack genom molnen och vinden lyckades jag få i ryggen eller så var jag i lä när den borde varit ett problem, 26 km avverkades på mycket tunga ben, nu skall det bli skönt med vilodag i morgon.