v. 48

Måndag:
Lite segt var det i morse, inta att stiga upp och komma ut men väl innan jag fick bra flyt i löpningen. Troligen lördagens långpass som satt kvar. De 10 km avverkades på 52 minuter och 33 sekunder denna gång.

Tisdag:
Styrketräning och dax för lite ökning, idag blev det 3*20 + 1*15 av situpsen och armhävningarna. Inledde som vanligt med 100 varv hopprep och avslutade med utfallssteg. Det känns som styrkepassen börjar ge resultat, både på antalet repetetioner och när jag springer.
Nu återstår det att se hur pass resten av veckans träning fortlöper då det är några dagaras tjänsteresa på gång, träningskläderna är dock nerpackade gäller bara att få tid och använda dem.

Onsdag:
Tjänsteresa i Eskilstuna, hade planerat för intervaller här, men tji fick jag då det var några cm snö och ganska halt. Tog istället en 10 km runda med betydligt lägre fart och naturligtvis också behagligare! Det går f.n väldigt lätt med löpningen så ock idag även om underlaget gjorde sitt till för att hålla nere farten.

Torsdag:
Styrkepass på morgon.
100 varv med repet, därefter 3*20 + 1*15 med både situps och armhävning. 10 st ufallssteg avslutade passet.

Fredag:
10 km från hotellet till slingan i Vilsta/Eskilstuna. Lite stressad då det var dax för julbord med jobbet efteråt men passet satt perfekt och gav ny energi inför kvällen. Knappt 50 minuter tog det på den bitvis ganska kuperade sträckan.

Lördag:
Sitter på tåget på väg hem och sviterna från gårdagen i kombination med tidig avfärd fick göra att denna veckas LD pass uteblir.

v. 47

Måndag:
Morgonbackar, blev något kortare då toabesök blev akut på slutet, så fick jag skippa sista vändan i backen. Rundan mätte idag 9,2 km och det tog runt 48 minuter.

Onsdag:
Ny morgon runda, iväg strax efter kl. 5, och mötte en annan kille som också beslutat sig att trotsa klockslaget och vara ute på en joggingtur. För min del blev det den valiga morgonrundan om 10 km. Gick hyfsat lätt idag när man väl fått upp ångan efter någon km.

Torsdag:
Idag blir det att köra dubbla pass. Först ett styrkepass nu på morgonen, 4*15 situps och armhävning avklarades, sedan 10 utfallssteg, inledde som vanligt med 100 hopprepsvarv. Kändes ganska enkelt idag. Får se hur kvällens intervall pass blir.
Intervaller på kvällena. Ett pass som närmast kan betecknas som fartlek. Uppvärmning och nerjogg om totalt 5 km.
Däremellan:
1000m   tempo   3.49.
500m     lugnt      2.59
1500m   tempo   5.37
1500m   lugnt      8.37
2500m   tempo   9.15

Lördag:
Kom igång lite senare än vanligt eftersom jag inte behövde ställa klockan då vi beslutat att hoppa över Joels bad idag, eftersom han vattkoppor inte var helt läkta ännu. Så det var nästan ljust när jag kom iväg strax efter kl. 07  i morse. Hög frisk luft och ganska pigga ben. Började med en runda på cykelstigar bort mot Backaskolan, vidare tillbaka mot Österportstorg och ut till skogen, när jag börjde på milslingan där ute stod GPS´n på 7,8 km. Underbart skönt pass, lite smolk dock när jag passerade järnvägsövergången, där hade någon i slutet på förra veckan beslutat sig för att hoppa ut....och det fanns blommor, tändaljus, minnesskrifter. Tog mig tid att stanna till och läsa, samt sända en tanke till de drabbade, trots att det inte är någon för mig känd person.
Passet blev ett par km längre vanligt, 22 km och uret stannade på 1 timme och 53 minuter.

Söndag:
Veckans sista pass fick bli ett styrkepass hemma i källaren. Inledde med 200 hopprepsvarv, sedan de vanliga situpsen och armhävningarna, idag blev det 2*20 + 2*15. Avslutade med 10 utfallssteg.
Summering av veckan blir ungefär 5,5 timmar träning, i detta ingick drygt 5 mils löpning och 2 styrkepass.
En bra vecka, nästa blir nog inte fullt lika fyllig, då det är lite tjänsteresor inplanderade.

v. 46

Måndag:
Planerade som vanligt för en morgonjogg, men var något enormt trött när klockan ringde i morse, trots 9 timmars sömn, bestämde mig direkt för att skjuta upp passet till i kväll i stället.
Kvällen kom och strax efter kl. 20 gav jag mig ut, samma runda som morgonjoggen brukar bli, alltså 10 km med några backar inbakade. Rundan gick betydligt lättare och även snabbare än den brukar göra på morgonen, knappt 50 minuter blev det.
Har dock känningar i min vänstra hälsena när jag springer och det ömmar även när jag trycker på hälsenan, får testa med tigerbalsam några dagar och hoppas det ger med sig.

Tisdag:
Skulle jag orka att köra morgonens styrkepass, efter att det blev löpning i går kväll? Lite segt att stiga upp var det men sedan lossnade det.
100 st hopprep
3*20 + 15 situps och armhävning. Börjar så sakta närma mig målsättningen på att kunna köra 4*25.
Avslutade med 10 st utfallssteg

Onsdag:
Steg upp för en morgontur, men kände mig lite irriterad i halsen, tyckte mig även känna något som kunde vara början till förkylningsblås.....så det var med dubbla känslor jag bestämde mig för att inte springa idag. Är ju inte förkyld.....men kan nog vara något i kroppen, å andra sidan vill man ut o röra på sig.

Torsdag:
Ingen förkylning har brytit ut. Så det blev intervaller, idag. Ett annorlunda pass,
2,5 km i hyfsat tempo direkt följt av 1,5 km i högt tempo. Två upprepningar.
Tiderna blev:
11,49 + 5,43
11,11 + 5,27
Det positiva var ju att andra gick snabbare än första vändan, men nästan för stor skillnad borde nog kunnat springa något snabbare första.
2,5 km uppvärmning och lika mycket nerjogg, allt som allt 13 km idag.

Lördag:
Planerar jag att köra ett LD pass på morgonen. 20 km är tanken. Sedan iväg till badhuset med 4 åringen därefter är det att ordna barnkalas för honom. Full fart även denna lördag ser det ut att bli alltså.
:( Det sket sig med dagens LD pass, steg upp käkade gjorde toa besök....men, men något stämde inte, tung i huvud, lätt lätt känning i hals, så jag beslöt att hoppa över passet idag, så jag gick och vilade en timme till iof ganska behagligt. Men nu när det är lunch tid så är känslan inte lika påtaglig även om det finns något  i halsen som retar så där lite lite, så det är svårt att veta om det verkligen skall bli någon förkylning av det.

Söndag:
Ingen förkylning har det blivit, men något skumt är det, två dagar denna vecka har det varit halvskum känsla. För säkerhets skull så tog jag vilodag även idag. Nu har kroppen fått vila tre dagar så nu skall det mycket till för att det inte skall bli träning i morgon.

v. 45

Måndag:
Morgonbackar, något segt i kroppen idag, det tog någon km innan kroppen kom igång. Mötte trots den tidiga timmen en löpare och ett par stavgångare. Skönt att det inte bara är jag som är ute och motionerar "toktidigt".

Onsdag:
Är på tjänsteresa denna vecka med minimässor på kvällen. Idag hann jag att spränga in ett löppass vid lunchtid. Fick bli 2*2.5 km i någon form av försök att köra intervall. Lite knepigare med intevaller när man är själv. Tiderna blev 9.55 resp. 9.48. Nöjd med dem, men fick aldrig till någon bra löpkänsla idag, kanske beroende på att det var lite stressigt att få till passet samt att jag endast käkat frukost och det var ett bra tag sedan.

Torsdag:
Igång med repet, situps och armhävning igen! Det fungerade bra, kändes något i högerhanden men inget som störde. Blev att fortsätta med samma antal som förra gången. D vs.
100 varv med hopprep
2*20 + 2*15 situps och armhävningar
Avslutade med 10 st utfallssteg.

Fredag:
Morgonjogg i Växjö. Från hotell till Växjösjön och ett par varv där. Totalt 10 km och knappa 50 minuter. Ett bra pass till att vara på morgonen. Något tungt i början men det beror nog på att tempot var högre än det normalt brukar vara på de tidiga passen.

Lördag:
Långdistans i månsken och stjärnklar himmel! Underbart vackert och friskt, blåste något men inte så det störde. Gav mig ut vid 05.30 och det var mörkt under större delen av passet så det fick bli att springa på upplysta stigar och cykelvägar.

Söndag:
Styrketräning - hemma i hallen. Helg innebär 200 varv med hopprep och de vanliga omgångarna av situps och armhävning. Fortfarande kör jag:
2*20 situps och armhävning
följ av
2*15 situps och armhävning
avslutar med 10 utfallssteg.
Kändes OK idag, lagom ansträngande.