Intervaller

med YIF. Dagens upplägg var precis det jag behövde.
Inledde med 20 minuters uppvärmning, som följdes av löpskolning på en något ojämn gräsplan. Säkert bra för musklerna i fötterna men viktigt att vara uppmärksam så det inte blev några feltramp.
Sedan över till intervallerna, ett hyfsat mastigt program. Inledde med 10 st 70/20 i ganska hög fart tror snittet blev 3.40/km, de 20 sekundernas vila gav inte mycket tid för återhämtning, pulsen började knappast sjunka, dock var den tillräckligt lång för att mjölksyran skulle tynga till det när det var tid för nästa fartsekvens.
Efter dessa intervaller blev det 4 minuters lugn jogg innan det var tid att vända tillbaka mot Midsommarängen som var utgångspunkten idag.
30/30 var det tid för nu, alltså skruvades tempot upp något det flöt på ganska bra och 30 sekunders vila kändes som en evighet jämfört med tidigare 20 dylika.
Ytterligare 4 minuters lugn jogg innan de avslutande 10 intervallerna med 15/15 upplägg skulle klaras av.
Här var det att hålla ögonen på klockan nästan hela tiden, man han ju knappt komma igång innan det var tid att gå ner i tempo och sedan upp igen.
Tillbaka vid starten blev det att jogga ned innan en välbehövlig stretch påbörjades.
Ett ruggigt och blåsigt pass var över, tyvärr så kändes det inte som de var läge att kasta sig i havet idag heller efter väl genomfört pass, synd för om vädret varit något bättre hade det förhöjt njutningen ännu mera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback