Långdistans

Lördag förmiddag och jag fick tid att ta ett långpass med Yif, alltid kul att kunna köra passen tillsammans med andra. Tyvärr fungerar det inte så ofta som man skulle önska, p ga. jobb och att man vill tillbringa tid med familjen. Men som sagt denna lördag fick vi ihop schemat.
Vi gav oss iväg från idrottshallen på gamla Regementsområdet österut, den vanliga turen genom slingan i Sandskogen byttes ut mot mindre grus och asfaltsvägar, p ga. snö och halka i spåren. Som vanligt var vi närmare 10 st (tror det var 8 idag) som gav oss iväg, efterhand minskar gruppen då det finns olika behov på långpassen.
Denna gång var vi fyra stycken som fortsatte förbi Nybrostrand innan det var tid att vända turen ner mot strandvägen och springa tillbaka mot Ystad, men innan dess hade vi passerat Köpingebro.
På en del av de mindre grusvägarna fanns kraftiga spår efter veckans blåst, med hyfsat stora drivor av grus och jord.
När vi kom ner på strandpromenaden fick vi vinden i rygen och löpningen gick både lättare och det blev även något varmare, även om det inte varit direkt kallt tidigare heller.
Tillbaka vid utgångspunkten konstaterade vi att det blivit 22 km denna lördag, en välbehövlig dusch senare och åter hem till familjen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback