Ultralöpning Österlen

Så var det då avklarat, årets löpdag. Det är ju andra året i rad nu och då måste det betecknas som tradition eller? I år hade skaran av "galningar" utökats med 50%!!! Så i år var vi tre stycken som begav oss iväg, förväntansfulla men något nervösa, hur skulle det gå?
Vädret, stekande sol som senaste veckan - det hade inte precis varit någon höjdare...
Regn och åska som under natten som gick, ja det hade inte varit precis lyckat det heller. 
Svaret blev att vädret blev väldigt bra ur vårt perspektiv, ett mycket lätt duggregn de första 10 minuterna sedan uppehåll resten av turen, dessutom så var vindgudarna på vår sida, motvind eller sidovind på utvägen gjorde det möjligt att få vinden i ryggen och därmed en något lättare löpning på hemvägen.
Turen gick på småvägar (mestadels grus) mot Stora Herrestad, och när vi kommit dit så fortsatte vi mot Svenstorp och strax före det lilla samhället finns en alldeles utmärkt busskur att rasta vid, nu hade vi avverkat ca. 13 km och det var tid att fylla på mat förrådet något, energy bars och en banan, sedan vidare igen. 
Nu blev det något större väg mot Bollerup och vidare mot Hannas där nästa stopp var, denna gång vid kyrkan där det finns utmärkta möjligheter att fylla på vätska och även besöka toaletten. Efter 10 minuters rast för dessa saker var det endast 7 km kvar till "lunch", den lilla närköps butiken i Löderup fick här besök av oss otroligt väldoftande :-) löpare som införskaffade påfyllning i matförrådet, för min del bestod det av risifrutti och ett par bananer samt mera vatten att blanda sportdryck av. 
Mentalt börjde nu hemresan, vilket gör det något enklare rent tankemässigt, men det är nu när vi passerat 30 km löpning som kroppen börjar protestera så smått.
Här kom också den enda motgången under turen, vi hade planerat för ett nytt stopp, även denna gång vid en kyrka, och vi närmade oss ju en sådan och ....väl framme så var det fel kyrka, 3 km löpning till, innan stoppet!
Nu var det inget större problem eftersom vi fortfarande var positiva till lags och benen ganska ok, även om det började göra ont lite varstans, vi var ju på god väg att närma oss 4 mil nu. Nåväl efter stoppet vid kyrkan var nästa delmål Nybrostrand och campingen där, vatten och toalett blev det att utnyttja där, får man låna toa på genomresa?
Den  sista sträckan mot Ystad, typ 5 km sprang vi på stigen genom skogen, riktigt skönt med skiftande underlag, mjuk skogsstig var vid detta lag betydligt skonsammare för benen än den hårda asfalten. När vi nådde Ystads sydöstra delar, avvek Daniel (väl värd efter 51 km och nytt pers med ca. 24 km, blir svårt att göra om!) med vi andra två fortsatte mot utgångspunkten. För att göra pinan något längre än behövligt valde vi att springa runt Ystad, mot Malmövägen och där vika in på Backaleden, nu var det endast drygt en km kvar, men orken i mina ben var näst intill helt borta, så en gångpaus om ca. 100m var jag tvungen att ta, innan vi joggade sista sträckan hemmåt. 
När vi summerade dagen visade klockan på 57 avklarde km, inte så illa för ett par killar i sina bästa år. Nu ett par timmar senare så är det vila och ett par minst sagt välförtjänta pilsner som gäller!

Här är länk till sträckan vi sprang:
http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=187782

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback