Ultrapass -55 km

Ultrapass, jag och polaren hade bestämt oss för att ta en heldag med löparskorna på. Startade i Ystad strax efter 10.00, sprang österut mot Stora Herrestad, sedan via Svenstorp där det fick bli vila efter ca. 13 km. Vidare mot Tosterup, Bollerup och Hannas där det blev nästa paus vid kyrkani Hannas denna gång med vätskepåfyllning och även toalettbesök, när vi nådde Löderup hade vi fått ihop 31 km och det var dax för lunch stopp, ingen kiosk i sikte så det fick bli en runda i affären, lunchen fick bestå av ett par bananer och några choklad. Efter detta bar det återigen västerut på lite större vägar, fick nu motvind och även benen började bli sega så det var att växeldra ett tag. När vi nådde Nybrostrand så fortsatte vi på södra sidan i Sandskogen, ganska skönt med annat underlag än asfalt. Hemkomna igen så hade GPS´n stannat på exakt 55 km och löptiden var 5 timmar och 15 minuter, till detta kom drygt 1 timme med pauser.
I mål var både ben och kropp ganska slitna så vi stupade på gräsmattan, sedan blev det att grilla lite och ett par välförkänta pilsner slank även ner.
Detta var utan tvekan det längsta passet som jag avverkat, som träning närmare 2 mil längre än de pass jag kört tidigare och även betydligt längre än marorna som avverkats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback